Siirt Pilavı Tarifi | Nasıl Yapılır?

Siirt pilavı için malzemeler2 su bardağı pirinç2,5 su bardağı tavuk suyu veya su¾ çay bardağı sıvı yağ½ tavukgöğsü2 orta boy soğan1 su bardağı nohut ( haşlanmış )50 gr ceviz içi (iri dövülmüş)Tuz, karabiber¼  limon suyu ( pirinçler için

Pilav karbonhidrat içeren bir yemektir, ekmek ihtiyacını giderir. Daha çok sulu yemeklerin yanında kuru olarak tercih edilir. Yani Türk mutfaklarında sürekli yapılan bir yiyecektir. Siirt pilavı en güzel pilav çeşitlerinden biridir. Şimdi nasıl yapıldığına bakalım

Yapılış Süresi:15 dk

Siirt pilavı için malzemeler

2 su bardağı pirinç

2,5 su bardağı tavuk suyu veya su

¾ çay bardağı sıvı yağ

½ tavukgöğsü

2 orta boy soğan

1 su bardağı nohut ( haşlanmış )

50 gr ceviz içi (iri dövülmüş)

Tuz, karabiber

¼  limon suyu ( pirinçler için )

¼ limon suyu (tavuk eti için)

Siirt pilavının yapılışı

Pirinçler ılık, tuzlu ve limonlu suda yarım saat bekletilir.

Nohutlar 2-3 bardak su ile yıkayıp akşamdan ıslatılır.

Sonra basınçlı bir tencereye alınıp üzerini 2 parmak aşacak kadar sıcak su, limon suyu ve tuz ekleyerek yumuşayana dek haşlanır.

Etleri kemiklerden ayırarak kuşbaşı iriliğinde doğrayıp bekletilir.

Bir tencereye sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanlar eklenerek pembeleşene dek kavrulur.

Pirinçleri nişastası gidene kadar birkaç kez su ile yıkanarak suyu iyice süzülerek eklenir.

Ve şeffaflaşana kadar kavrulur.

Sıcak et suyunu ve etleri ekleyip tuzunu ayarlayarak ağır ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirilir.

Pilavı ateşten alınarak haşlanan nohutlar ve cevizler eklenip 15-0 dk dinlenir.

Karabiber serpilerek servis yapılır ve Siirt pilavımız hazır, afiyet olsun…

Yemek Tarifleri Haberleri