Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün 'Simit kebabı yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Simit kebabı nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. Simit kebabı nasıl yapılır ? Malzemeleri neler? İşte Simit kebabı nasıl yapılır tarifi.
SİMİT KEBABI MALZEMELERİ NELER?
1 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı ılık su
700 gram dana kıyma(tek çekim kebaplık zırh kıyması)
2 çay kaşığı tuz
1,5 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
1,5 tatlı kaşığı nane
2 diş sarımsak
SİMİT KEBABI NASIL YAPILIR?
Geniş bir yoğurma kasesinde bulguru ılık suyla karıştırın ve bulgurlar hafif şişene kadar bekleyin.
Bulgurlar şiştikten sonra spatula yardımıyla havalandırdıktan sonra kıyma, tuz, karabiber, kırmızı toz biber, nane ve rendelenmiş sarımsağı ekleyip kıymaı çok ezmeden yoğurmaya başlayın.
Hazırladığınız bulgurlu kıyma harcını ıslattığınız şişlere ince ve eşit olacak şekilde köfteler halinde hazırlayın ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirin.
200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Soğanlı sumak ve taze ekmekle servis edin, afiyet olsun!