Herkesin beslenme alışkanlığı ve sevdiği yiyecekler farklı olacağından beslenme sırasında sindirimi bozabilecek olan besinlerden uzak durulmalıdır.
Daha önce tüketilmemiş besinler, sınav stresinden dolayı sınavın olduğu gün tüketilmemelidir.
Çok ağır ve yağlı besinler yerine karbonhidrat ve protein bakımından zengin olan besinler tüketilmeye özen gösterilmelidir.
Sınav günü dışarıdan hazır yemek yerine evde hazırlanmış yemekler tercih edilmelidir.
Dışarda yenmesi gerekiyorsa soslu, baharatlı ve yağlı yiyecekler yememek gerekiyor.
Tatlı, çikolata gibi yüksek şekerli ürünler kan şekerini hızla yükseltip düşürdüğü için beynin şekere olan ihtiyacı karşılanamaz ve kanda kan şekerinin düşmesi meydana gelir.
Kan şekerini hızla yükseltmeyen meyve, ekmek, yulaf, kuruyemiş gibi besinler tüketilmelidir.
Sınav öncesi stres ve kaygı fazla olacağından gece düzenli bir uyumak gerekiyor.
Oluşan stresi azaltmak için C vitamini açısından zengin besinler tüketilebilir. Bunlar ceviz, pekmez, maydanoz, portakal, kivi gibi ürünlerdir.
Sınav sabahında doğru beslenme çok önemli olduğundan kahvaltı kesinlikle atlanmamalıdır.
Kahvaltıda et, süt, peynir, yumurta, yulaf gibi denge sağlayabilecek, kan şekerini hızla yükseltmeyecek gıdalar tüketilmelidir.
Sınavda fazla susmaya neden olacağından aşırı tuzlu ve yağlı gıdalar kahvaltıda yer almamalıdır.
Sınav öncesinde çay, kahve kolalı içecekler gibi kafein içeren besinlerin yerine süt, meyve suyu, ıhlamur, kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmelidir.
Sınav sabahı için örnek olarak;
Taze sıkılmış bir bardak meyve suyu, 1-2 dilim peynir, yağda veya haşlanmış yumurta, domates, salatalık, 4-5 adet zeytin, pekmez, tam buğday ekmeği gibi besinler tüketilmelidir.