1. Yemekten hemen önce ya da hemen sonra tatlı ihtiyacı hissetmek.
Yemekten hemen sonra tatlı yemek klasikleşmiş bir durum gibi olduğundan size normal gelebilir fakat yemediğinizde doygunluk hissine ulaşamıyorsanız bu durum normal değildir. Yemekden önce ve hemen sonra aşırı hissedilen tatlı ihtiyacı, şeker bağımlılığının göstergesidir.
2. Bu istek tatlı bir şey yemeden bastırılamaz.
Şeker bağımlılığı, hep daha fazla tüketme isteğini doğurur.
3. Bir öğünü kaçırdığınızda kendinizi sinirli hissedersiniz.
Aç kalma süreniz, diğer insanlarınkinden çok daha kısaysa, aç kalmaya dayanamıyorsanız ve açken çok fazla huzursuz hissediyorsanız şeker bağımlılığınız olabilir.
4. Aşırı meyve tüketimi.
Bazı meyveler, bir tabak tatlının sağlamış olduğu şeker miktarını tek başına karşılayabilir. Bu nedenle şeker bağımlıları, fazla meyve tüketirler. Rafine şekerli gıdalar tüketmektense meyve yemek daha masumdur.
5. Yatmadan önce gelen yağlı ve nişastalı şeyler yeme isteği.
Uyumadan önce aklınıza sürekli patates kızarması, çıtır çıtır ve bol susamlı bir simit, bir paket baharatlı cips gibi şeyleri yemek geliyorsa da şeker bağımlısı olabilirsiniz. Bu gıdalar tuzlu olsa da vücutta bir süre sonra şekere dönüşür. Fazla şekerli şeyler tüketmek zamanla vücudunuzun tuzlu şeylere ihtiyaç duymasına neden olur.
6. Sık sık stresli olursunuz ve modunuz sürekli düşüktür.
Şeker ihtiyacınız, kan şekerinizin bir etkisidir. Şeker tükettiğinizde enerjiniz yerine gelirken tüketmediğinizde halsiz ve yorgun olursunuz.
7. Uykusuzluk çekersiniz.
uyumadan önce yediğiniz tatlılar nedeniyle uyku problemi yaşarsınız. Tatlı ihtiyacınızı bastırmak için rafine gıdalar tüketmek yerine meyve tüketmeyi deneyebilirsiniz.
8. Kahve yanında tatlı bir şey ararsınız.
Kahve içeceğiniz zaman yanında mutlaka tatlı istersiniz.