Sodalı Börek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Sodalı Börek Nasıl Yapılır?

Sodalı Börek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Sodalı Börek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Sodalı Börek nasıl hazırlanır, Sodalı Börek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Sodalı Börek için Malzemeler:


3 adet yufka 2şişe soda 1 bardak rendelenmiş lor peyniri ½ demet maydanoz 3 adet yumurta 4 kaşık sıvıyağ 1 kaşık çörek otu


Sodalı Börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Rendelenmiş peyniri kıyılmış maydanoz ile karıştırın hazır dursun. Fırın tepsisini 1 kaşık sıvıyağ ile yağlayın, buraya 2 adet yufkayı üst üste serin. Hazırladığınız harcı yufkaların üzerine dökün iyice yayıp kalan yufka ile de üstlerini kapatın. Keskin bir bıçak ile kare kare kesin. Ayrı bir kapta yumurta ve sodaları iyice çırpıp bu karışımı böreğin üzerine dökün; suyunu çekmesi için buzdolabında 2saat bekletin. Zamanı dolunca kalan yağı bir fırça ile börek dilimlerinin üzerine sürün, çörek otunu serpiştirin ve 170derecede 45dk pişirin. Börek kızarınca fırından alıp sıcak olarak servis edin.


Sodalı Börek 2. tarif


Sodalı Börek için Malzemeler:


Milföy hamuru (tepsiye göre değişiyor) 2  adet yufka Yarım kilo kıyma 3  adet domates 4  adet yeşil biber 3 baş soğan 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı karabiber Tuz Yarım çay kaşığı pul biber 1 şişe soda


Sodalı Börek Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Biraz sıvıyağlı tavada kıyma suyunu salıp çekene kadar kavrulur. Doğranmış soğan ve biber ilave edilir. Onlarda suyunu salıp çekince doğranmış domates ilave edilir. Baharatları ilave edilerek soğumaya bırakılır. Tepsinin 1 sırası milföyler kaplıyacak şekilde sıralanır. 1 yufka didiklenir ve milföyün üzerini örtecek şekilde yayılır. Üzerine börek harcı yayılır. Tekrar 1yufka didiklenir ve harcın üzerini örtecek şekilde yayılır. Daha sonra börek tepsisinin tümünü kaplayacak şekilde en son kat olarak milföyle kapatılır. Milföyleri üçgen olacak şekilde kesildikten sonra 1 şişe sodayı heryere dökeriz. Üzerini başka bir tepsi yada alüminyum folyo ila kapatıp 1 gece buzdolabında bekletiriz. Ertesi gün 1 yumurta ve birazsıvıyağı çırpar, üzerine sürer ve yaklaşık 200 derece fırında üzeri ve altı kızarana kadar pişiririz.

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri