Soğan çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Soğan çorbası Nasıl Yapılır?

Soğan çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Soğan çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Soğan çorbası nasıl hazırlanır, Soğan çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Soğan çorbası için Malzemeler:

500  gr soğan 2 çorba kaşığı un 2 dilim bayat ekmek 5 su bardağı et suyu 2.5 çorba kaşığı tereyağ 3 çorba kaşığı zeytinyağ 1 kahve fincanı kaşar peyniri , rendelenmiş karabiber, tuz 4 Kişilik

Soğan çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Soğanın kabuklarını soyup, ince ince doğrayın. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Tencereye zeytinyağ ve tereyağ koyup ateşe yerleştirin. Yağ kızmaya başladığında doğradığınız ekmekleri yağın içine atıp kızartın. Ekmekler pembeleşdiklerinde bir kevgir yardımıyla yağlarını süzüp, tencereden alın. Daha sonra yağın içine kıyılmış soğanı atın ve soğan pembeleşinceye dek karıştırarak kavurun. Soğan pembeleştiğnde, yağa biraz un serpiştirin ve un renk değişinceye dek karıştırarak kavurun. Unun rengi değiştiğinde, ılık et suyunu ilave edin ve tencerenin kapağını örtüp pişmeye bırakın.Soğanlar iyice piştikten sonra karabiber, tuz ilave edin ve bir taşım daha kaynatıp, ateşten alın. Kızarttığınız ekmek parçaları ve rendelediğiniz kaşar peynirini katın, biraz karıştırıp sıcak sıcak servis yapın.

Soğan Çorbası 2. tarif
Soğan Çorbası için Malzemeler:

10 bardak et suyu 3 kaşık un 2,5 kaşık tereyağı 4 adet soğan 50 gr rendelenmiş  gravyer peyniri 3 adet yumurta sarısı 1,5 bardak süt tuz

Soğan Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. Bir tencere içinde yağı eritip soğanları hafif kavurun. Un serpin birkaç kez karıştırın ve et suyunu ilave edin, kaynasın. Tuzunu biberini ayarlayın kısık ateşte 40 dk pişsin. Yumurta sarılarını süt ile çırparak çorbaya gezdirin 1taşım daha kaynatarak ocaktan alın. Servis ederken üzerine peynir serpin.

Soğan Çorbası 3. tarif
Soğan Çorbası için Malzemeler:

3 adet soğan 2 adet yumurta 1 adet limon 2 adet sivribiber 2 kaşık margarin 7 bardak tavuk suyu Tuz, kırmızıbiber

Soğan Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tavuk suyunu hazırlayın, soğan ve biberleri kıyın. Hepsini bir tencere içine alarak yumuşayana kadar kaynatın. Limon, yumurta ve tuz çırparak çorbaya ekleyin ve 2 dk daha kaynatın. Ufak bir tavada yağ eritin, kırmızıbiber serpin, servis ederken çorbaya gezdirin.

Soğan Çorbası 4. tarif
Soğan Çorbası için Malzemeler:

6 adet soğan 1,5fincan un 8 bardak et suyu ½  bardak sıvıyağ 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri tuz

Soğan Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Et suyunu hazırlayın. Bir tencerede yağı kızdırıp doğradığınız soğanı kavurun. Soğanlar ölünce unu karıştırın ve kavurmaya devam edin; rengi dönünce et suyunu ve katın. Tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Kaynayan çorbayı robotta çektirin pürüzsüz olsun. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri sererek servise sunun.

Soğan Çorbası 5. tarif
Soğan Çorbası için Malzemeler:

4 adet soğan, 3 adet domates, 2 adet havuç, 4 adet yeşilbiber, 1fincan pirinç, 1tatlı kaşığı salça, 50 gr margarin, tuz, su

Soğan Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Soğanları ve biberleri halka olarak doğrayın. Havucu küp küp domatesi ise kabuğunu soyarak doğrayın. Bir tencere içinde margarini eritin, soğanları kavurun. Sırasıyla havuç biber ve domatesi ekleyip kavurun. Salçasını karıştırın, suyunu ve tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Pirinci yıkayın ve çorba kaynadığı zaman içine ekleyin. Pirinç özleşince ocağı kapatın, servise hazırdır.

Soğan çorbası 6. tarif
Soğan çorbası için Malzemeler:

1 su bardağı Amerikan Pirinci 4 su bardağı su 1  adet patates 2  adet kuru soğan 2 çorba kaşığı un 1  adet yumurta sarısı 2 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi 4  adet fesleğen yaprağı 2 çorba kaşığı soya yağı Yeterince tuz

Soğan çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Önce patateslerin ve soğanların kabuklarını soyup rendeleyin. Bir tavada 1 çorba kaşığı soya yağını kızdırıp rendelenmiş soğan ve patatesleri pembeleşinceye kadar kavurun. Bir tencereye 4 su bardağı suyu ekleyin. Pirinçleri ilave edip kaynatın. Kaynamış olan suyun içine kavrulmuş olan patates ve soğanları ilave edip karıştırın. Bir kasenin içinde 2 çorba kaşığı un, 1  adet yumurtanın sarısı ve 2 fincan su ekleyip iyice karıştırın. Bu karışımı kaynamış olan çorbaya ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Çorba hazır olunca dilerseniz üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ya da fesleğen yaprağı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Soğan Çorbası 6. tarif
Soğan Çorbası için Malzemeler:

1 kilo soğan 3 karanfil 10 su bardağı et suyu 1 çorba kaşığı un 3 yemek kaşığı margarin 1 tatlı kaşığı kekik 10  adet çekilmemiş tane karabiber 5 dal maydanoz 8  kaşık rendelenmiş kaşar peyniri

Soğan Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Soğanları temizledikten sonra, bunları zar haline doğrayın ve bir tavada eritmiş olduğunuz yağda bunları kavurun. Unu serpiştirin ve bir kez karıştırdıktan sonra tuzunu, et suyunu ve tüm baharatları bu karışımın içine atın. Orta ateşte 30  dk. pişirin. Çorbanın kıvamı gelince servis kasesine boşaltın, kaşar peynirini ekleyin ve sıcak olarak servise sunun.

Soğan Çorbası 7. tarif
Soğan Çorbası için Malzemeler:

2 buçuk lt et suyu (10  bardak) 3-4  adet soğan 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin 2 kahve fincanı silme un Terbiyesi: 2 yumurta sarısı yarım lt süt (2  bardak)

Soğan Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Soğanlari ayıklayıp ortadan ikiye keserek ince yarım halkalar halinde do grayın. Tereyağla beraber biraz kavurun. Un katıp 2-3 dakika karıştırın. Et suyu koyup 30 dakika yavaş yavaş kaynatın. Süzgeçten başka bir kaba geçirin. Tuz atıp tekrar ateşe oturtun. Sütle çırpılmış yumurtayi katarak bir iki taşım kaynatıp ateşten indirin. Çorbayı ya birer kişilik kaselere ya da büyük servis kasesine boşaltın. Üzerine rendelenmiş peynir serpiştirin. Fırında kızartıp servis yapin.

Yemek Tarifleri Haberleri