Yeni Zelanda, Güney Afrika, Türkiye ve bazı Asya ve Kıta Avrupası ülkelerinde sıkça yapılan atıştırmalıklardan biri. İşte Soğan halkası tarifi..
Soğan Halkası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet büyük soğan
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- Kızartmak için sıvı yağ
Soğan Halkası Tarifi Yapılışı
Bu soğan halkalarına bayılıyorum. Ben pilavın yanına yaptım, güzel oldu. Gerçekten çok hoş bir lezzet..
Un, süt, tuz, zeytinyağı, kabartma tozu ve yumurtayı mikserle çırpın.
Soğanların kabuklarını soyup 1 cm genişliğinde halka halka doğrayın.
Yarım saat soğuk suda soğanları bekletin. Veya suyun içinde yarım saat buzlukta da bekletebilirsiniz. Ben öyle yaptım.Yarım saat kadar beklettikten sonra halkaları düzgün bir şekilde birbirinden teker teker ayırın.
Kağıt havluyla halkaları kurulayın.
Soğanları önce yumurtalı sosa batırın.
Bol ve kızgın yağda kızartın.
Fazla yağını alması için kağıt havlu üzerine çıkarın.
Sıcakken servis yapın.