Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 8160.99
Meslek Adı : Sterilize Pişirme Operatörü-Et Ve Balık Konservesi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar
M. Alt Ana Grubu : Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri
M. Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
M. Birim Grubu : Gıda Ve İlgili Ürünlerin Makine Operatörleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Konserve kutularına konulmuş et ve balıkların balık, pişirilmesi ve sterilize edilmesi işleminde kullanılan bir basınçlı kabı çalıştıran kişidir
Görev ve İşlem Basamakları :
Sterilize Pişirme Operatörü (Et ve Balık Konservesi) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Pişirilecek ve sterilize edilecek et ve balık dolu kutuları basınç kazanına doldurarak ve su buharı veren ventileri açarak gerekli ısı ve basınç ayarlarını yapmak,
b) Belirli bir süre pişen konserveleri basınçlı kazandan çıkartarak ilgili kısma sevk etmek,
c) Basınçlı kazanın bakım ve temizliğini yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Sterilize Pişirme Operatörü-Et Ve Balık Konservesi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Filolog (Alman Dili ve Edebiyatı)mesleği için “2643.27” kod olarak kullanılır iken Pres İşçisi (Küp Ve Kesme Şeker)mesleği için “8160.90” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Sterilize Pişirme Operatörü-Et Ve Balık Konservesi Meslek Kodu “8160.99” olarak belirlenmiştir.
Sterilize Pişirme Operatörü-Et Ve Balık Konservesi İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.