Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 6113.60
Meslek Adı : Su Kenarı Ve Su İçi Süs Bitkileri Yetiştiricisi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları
M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları
M. Grubu : Bahçıvanlar Ve Bitkisel Ürün Yetiştiricileri
M. Birim Grubu : Bahçıvanlar, Bahçe Bitkileri Ve Fidan Yetiştiricileri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Harç hazırlayabilen, arazide üretime hazırlık yapabilen,üretim tekniklerini kullanarak tekniğine uygun olarak fide üretip su kenarı ve su içi bitkileri yetiştirerek, bakım ve kültürel işlemlerini yürüten, bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Su Kenarı Ve Su İçi Süs Bitkileri Yetiştiricisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Arazide üretim için hazırlık yapmak
b) Harç hazırlamak
c) Fide Yetiştirmek
d) Su Kenarı ve Su İçi Süs Bitkilerini Yetiştirmek
e) Süs bitkileri hastalıkları ile mücadele etmek
f) Genel zararlılar ile mücadele etmek vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Su Kenarı Ve Su İçi Süs Bitkileri Yetiştiricisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Hat Çekici (Elektrik Cer Hatları)mesleği için “7413.02” kod olarak kullanılır iken Sistem Geliştirme Uzmanı (Banka)mesleği için “2511.05” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Su Kenarı Ve Su İçi Süs Bitkileri Yetiştiricisi Meslek Kodu “6113.60” olarak belirlenmiştir.
Su Kenarı Ve Su İçi Süs Bitkileri Yetiştiricisi İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.