Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 7511.26
Meslek Adı : Sucuk Bağlama İşçisi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Birim Grubu : Kasaplar, Balık Satıcıları Ve Benzer Gıda Hazırlama İşlerinde Çalışanlar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Doğal sığır bağırsaklarına doldurulan sucuk içini usulüne uygun olarak el ile düğüm atarak bağlayan kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Sucuk Bağlama İşçisi; İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Doğal sığır bağırsaklarına doldurulan sucuk içi hamurunu usulüne uygun olarak elle düğüm atarak bağlamak,
b) Bağırsak uçlarından ip ile bağlayarak, fırınlama işlemi için sevkini sağlamak,
d) Temizlik ve hijyen kurallarına uymak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Sucuk Bağlama İşçisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Kereste Taşıma Makinesi Operatörü mesleği için “8341.02” kod olarak kullanılır iken Uygulamalı Jeoloji Öğretim Üyesi mesleği için “2311.98” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Sucuk Bağlama İşçisi Meslek Kodu “7511.26” olarak belirlenmiştir.
Sucuk Bağlama İşçisi İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.