Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 7511.27
Meslek Adı : Sucuk İçi Baharat Hazırlama İşçisi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Birim Grubu : Kasaplar, Balık Satıcıları Ve Benzer Gıda Hazırlama İşlerinde Çalışanlar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Sucuk kıyması için gerekli olan baharat karışımını uygun formülasyonlarla hazırlayan kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Sucuk İçi Baharat İşçisi; İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Tane haldeki baharatları baharat değirmeninde öğütmek.
b) Formülasyona göre baharat ve kimyasal maddeleri tartıp tambura (karıştırma makinesi) koymak.
c) Karıştırma işlemini sağladıktan sonra küter işçisinin kullanacağı gramajlarda tartım işlemini yapmak.
d) Departmanındaki makine, cihaz ve donanımların bakım ve basit onarımlarını yapmak,
e) Temizlik ve hijyen kurallarına uymak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir
Sucuk İçi Baharat Hazırlama İşçisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Kimyasal İşleme Tesisi Kontrolörü mesleği için “3133.06” kod olarak kullanılır iken Vücut Bakım ve Masaj Elemanı/SPAmesleği için “5142.08” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Sucuk İçi Baharat Hazırlama İşçisi Meslek Kodu “7511.27” olarak belirlenmiştir.
Sucuk İçi Baharat Hazırlama İşçisi İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.