Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 7511.28
Meslek Adı : Sucuk Kıyması Hazırlama İşçisi(Küterci)
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Birim Grubu : Kasaplar, Balık Satıcıları Ve Benzer Gıda Hazırlama İşlerinde Çalışanlar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Kıyma, yağ, baharat ve sarımsak vb gibi katkı maddelerinin karışımını küter makinesini kullanarak yapan kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Sucuk Kıyması Hazırlama İşçisi(Küterci); İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Et yağ baharat ve katkı maddelerinin formülasyonlara uygun şekilde küter makinesinde karışımını sağlamak.
b) Küter makinesi çalıştırmak, sucuk dolum ünitesine uygun araçlarla göndermek.
c) Departmanındaki makine, cihaz ve donanımların bakım ve basit onarımlarını yapmak,
d) Temizlik ve hijyen kurallarına uymak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir
Sucuk Kıyması Hazırlama İşçisi(Küterci)Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Konaklama İşletmeciliği Öğretmeni mesleği için “2320.42” kod olarak kullanılır iken Waelz Prosesi Filter Pres İşçisi mesleği için “8131.95” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Sucuk Kıyması Hazırlama İşçisi(Küterci)Meslek Kodu “7511.28” olarak belirlenmiştir.
Sucuk Kıyması Hazırlama İşçisi(Küterci)İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.