Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 7511.29
Meslek Adı : Sucuk ve Salam Fırınlama İşçisi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Birim Grubu : Kasaplar, Balık Satıcıları Ve Benzer Gıda Hazırlama İşlerinde Çalışanlar
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Dolum ünitesinden gelen sucuk ve salamları uygun sıcaklıklarda fırınlarda kurumasını sağlayan kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Sucuk ve Salam Fırınlama İşçisi; İşletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Dolumu tamamlanan ürünlerin pişirme arabalarına alınmasını sağlamak.
b) Pişirmeye hazırlanan arabaların fırınlara alınması ve uygun ısı programı verilerek pişirilmesini sağlamak.
c) Pişirilen ürünleri dinlendirildikten sonra etiketleme ünitesine sevkini sağlamak.
d) Departmanındaki makine, cihaz ve donanımların bakım ve basit onarımlarını yapmak,
e) Temizlik ve hijyen kurallarına uymak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Sucuk ve Salam Fırınlama İşçisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Kurumsal Operasyon Müdürü (Banka)mesleği için “1211.18” kod olarak kullanılır iken Yıkama Makinesi İşçisi (Tekstil)mesleği için “8154.28” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Sucuk ve Salam Fırınlama İşçisi Meslek Kodu “7511.29” olarak belirlenmiştir.
Sucuk ve Salam Fırınlama İşçisi İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.