Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 6113.61
Meslek Adı : Sukulent Etli Yapraklı İç Mekân Süs Bitkileri Yetiştiricisi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları
M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları
M. Grubu : Bahçıvanlar Ve Bitkisel Ürün Yetiştiricileri
M. Birim Grubu : Bahçıvanlar, Bahçe Bitkileri Ve Fidan Yetiştiricileri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Harç hazırlayabilen, üretim tekniklerini kullanarak tekniğine uygun olarak fide üretip sukulent (etli yapraklı) iç mekân süs bitkileri yetiştirerek, bakım ve kültürel işlemlerini yürüten, saksı değiştiren, çiçekleri satışa hazırlama bilgi ve becerisine sahip kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Sukulent Etli Yapraklı İç Mekân Süs Bitkileri Yetiştiricisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Sera içi üretim ortamlarını tesis etmek,
b) Harç hazırlamak ,
c) Fide yetiştirmek ,
d) Sukulent etli yapraklı çiçeklerin yetiştiriciliğini yapmak,
e) Süs bitkileri hastalıkları ile mücadele etmek,
f) Genel zararlılar ile mücadele etmek, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Sukulent Etli Yapraklı İç Mekân Süs Bitkileri Yetiştiricisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Kurumsal Operasyon Uzmanı (Banka)mesleği için “4211.23” kod olarak kullanılır iken Yiyecek-İçecek Yöneticisi (Otel)mesleği için “1412.03” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Sukulent Etli Yapraklı İç Mekân Süs Bitkileri Yetiştiricisi Meslek Kodu “6113.61” olarak belirlenmiştir.
Sukulent Etli Yapraklı İç Mekân Süs Bitkileri Yetiştiricis iİş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.