Sulu yemek tarifleri! İftara özel ana yemek tarifleri | Bugün ne yemek yapsam?

Sulu yemek tarifleri, İftara özel ana yemek tarifleri, Ramazan ayının 8. günü herkes tarafından merakla aratılıyor. Sizler için en pratik, hızlı, sulu yemek tariflerini, iftara özel ana yemek tariflerini haberimizde derledik. İşte iftarda yapılacak sulu yemek tarifleri...

Sulu yemek tarifleri, İftara özel ana yemek tarifleri, Ramazan ayının 8. günü herkes tarafından merakla aratılıyor. Sizler için en pratik, hızlı, sulu yemek tariflerini haberimizde derledik. İşte iftarda yapılacak sulu yemek tarifleri...

SULU YEMEK TARİFLERİ | İFTARA ÖZEL ANA YEMEK TARİFLERİ

Sulu yemek tarifleri, iftara özel ana yemek tarifleri Ramazan ayında en çok merak edilenler arasında. Mübarek Ramazan ayında hazmı kolay, pratik sulu yemek tarifleri haberimizde...

NOHUTLU ETLİ PATLICAN YEMEĞİ TARİFİ

500 gr. dana kuşbaşı et
1 adet soğan – yemeklik doğranmış
7 – 8 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 adet domates
Tuz
Karabiber
2 su bardağı su
3 – 4 adet patlıcan – iri küp doğranmış
2 adet sivri biber
1 su bardağı nohut – haşlanmış
½ adet limonun suyu
Üzeri için Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
Kuru nane
Pul biber

YAPILIŞI

Isınan tencerenize eti alın ve mühürleyin.

Soğanı ekleyin, birkaç tur döndürün.

Sarımsakları ince doğrayın ve tencereye ekleyin.

Zeytinyağı, domates salçası, biber salçası, domates, tuz ve karabiberi ekleyin ve 40 – 50 dakika pişirin.

Etler pişince iri küp doğradığınız patlıcan, sivri biber, nohut ve ½ limon suyunu ekleyip, 15 – 20 dakika daha pişmey bırakın.

Ayrı bir tavada tereyağını ısıtın kuru nane ve pul biber katarak yağı kızdırın.

Pişen yemeğin üzerine yağı ilave ederek servis edin.

EGE USULÜ TENCERE KEBABI TARİFİ

½ kg orta yağlı dana kıyma
1 adet soğan – rende
½ demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
3 – 4 adet patlıcan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
1 adet domates
 
Kızartmak için Malzemeler

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Patlıcanları alaca soyup, birbirinden ayrılmadan bir parmak genişliğinde enlemesine kesin ve sıvı yağda kızartın.

Kıymayı bir kaba alın, üzerine rendelenmiş soğan, kimyon, tuz, pul biber ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip yoğurun ve yuvarlak şekil vererek kenara alın.

Kızarttığınız patlıcanların arasına hazırladığınız köfteleri yerleştirin ve pilav tenceresine dizin ve ortasına bir adet domatesi bütün olarak koyun.

Ardından üzerine 1 su bardağı salçalı su ilave edip zeytinyağı gezdirin, kısık ateşte ağzı kapalı olarak 30 dakika pişirin ve sıcak servis edin.

RAMAZAN KEBABI TARİFİ

3 adet kemer patlıcan
4 – 5 adet sivri biber
1 adet domates
Zeytinyağı – kızartmak için
 
Etli Harç için Malzemeler

3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr. dana kuşbaşı
10 – 15 adet arpacık soğan
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
½ su bardağı kuru fasulye – haşlanmış
 
Sosu için Malzemeler

1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su

HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı soyun. Dörde bölün ve bölünmüş patlıcanları uzun şeritler halinde ikiye veya üçe bölün. Havlu kağıdın üzerine alıp tuzlayın ve acısının çıkmasını sağlayın.

Sivri biberleri ortadan ikiye bölün, domatesi de ortadan dörde bölün ve kenara alın. Patlıcanları ve biberleri renk alıncaya kadar sıvı yağda kızartın.

Bir tencerede zeytinyağını kızdırın, içine etleri ilave edip etleri soteleyin. Arpacık soğanları, baharatları ve suyu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru fasulyeleri ilave edip karıştırın.

Bir fırın kabına kızarttığınız patlıcan ve biberleri fırın kabınızın kenarlarına dizin. Hazırladığınız etli iç harcı fırın kabınızın ortasına koyun. Patlıcan ve biberlerin aralarına doğradığınız domatesi yerleştirin.

Bir kasede salçaları ve suyu karıştırın. Fırın kabının içine dökün. Üzerini yağlı kağıt ve folyoyla kapatın. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Üzerinden folyoyu alın ve üstü açık olarak 5 – 10 dakika daha pişirin.

GULAŞ YEMEĞİ TARİFİ

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet kuru soğan – iri yemeklik doğranmış
800 gr. kuşbaşı et
4 – 5 diş sarımsak – iri dilimlenmiş
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 su bardağı su
4 adet domates
3 – 4 dal taze kekik
2 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI

Soğanlarınızı ve domateslerinizi iri yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayın.

Tencerenizi ocağa alıp altını açın. Tereyağını ve zeytinyağını tencerenize ilave edip ısıtın. Isınan yağın üzerine doğradığınız soğanları ekleyip kavurun. Hafif kendini bırakan soğanların üzerine kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin ve kavurmaya devam edin. Etler hafif suyunu bırakmaya başladığı anda sarımsakları ilave edip bir tur daha kavurup sirke, pul biber, kimyon ve suyu ilave dip karıştırın.

Son olarak doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz, karabiber, defne yaprağı ve taze kekik ile tatlandırarak kapağını kapatın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencerenin altını kısıp yaklaşık 2 saat kadar pişirin.

Etler iyice pişip dağılmaya başlayacak kadar yumuşadığında tencerenin altını kapatıp servis edin.

TAS KEBABI TARİFİ

2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
750 gr. kuşbaşı kuzu but – kemiksiz
2 adet sivri biber
1 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı su
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
½ bağ maydanoz

YAPILIŞI

Tencerenizi ocağa alın ve tereyağını içerisinde eritin. Etleri ilave edin ve bir tur çevirin. Ardından yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin ve kavurun. Etler suyunu bırakıp tekrar çekene kadar orta ateşte pişirin.

İnce kıyılmış sarımsaklar, iri doğranmış biberler ve kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkarıp, küp doğradığınız domatesleri tencereye ilave edip bir tur karıştırın. Domates salçasını da ilave edip hafif kavurun. Ardından tuz, karabiber ve suyu ilave edip iyice karıştırın. Bir taşım kaynadıktan sonra altını kısın ve tencerenin kapağı kapalı olacak şekilde bir saat pişirin.

Etler piştikten sonra ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip sıcak servis edin.


ENGİNARLI KUZU TARİFİ

Zeytinyağı
500 gr. kuzu kuşbaşı et
1 orta boy kuru soğan
6 adet enginar
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
2 dilim limon
3 su bardağı su
½ bağ dereotu

YAPILIŞI

Bir tavaya zeytinyağı ekleyin, etleri ilave edin ve etlerin her tarafı kahverengileşene kadar kavurun.

Soğanları iri yemeklik doğrayın, etlere ilave edin ve kavurmaya devam edin.

Ardından biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve suyunu ekleyin. Bir tur karıştırın ve 2 dilim limon ilave edip kapağını kapatarak 30 dakika pişmeye bırakın.

Enginarları dörde bölün ve pişmeye bıraktığınız etlere ilave edin. 30 dakika daha pişirin.

İsteğinize göre ince kıyılmış dereotu ile sıcak servis edin.

KIŞ GÜVECİ TARİFİ

700 gr. dana kuşbaşı
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
20 adet arpacık soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 su bardağı su
3 adet köy biberi
2 adet havuç
3 adet patates
1 adet kereviz
2 dal pırasa
6 diş sarımsak
2 dal biberiye
2 adet defne yaprağı
Tuz
Karabiber

YAPILIŞI

Güvecinizin içine zeytinyağı ilave edip ısıtın.

Üzerine kuşbaşı etleri koyun bir iki tur çevirin.

Soğanları ilave edip soteleyin. Salçalarını ekleyin kokusu çıkana kadar sotelemeye devam edin.

Defne yaprağı ve 2 su bardağı su ilave edip etler pişene kadar pişmeye bırakın.

Etlerinizin pişmesine yakın içine dilimlediğiniz havuçları, biberleri, iri kuşbaşı doğradığınız patatesleri, pırasa, kereviz ve sarımsakları ekleyin bir tur karıştırın.

Tuz, karabiber ve ince ince kıydığınız biberiyeleri ve bir su bardağı sıcak su ekleyip kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.

KUZU İNCİK HAŞLAMA TARİFİ

2 yemek kaşığı zeytinyağı
4 adet kuzu incik
6 su bardağı su
4 adet patates
2 adet havuç
10-12 adet arpacık soğan
3 adet kereviz sapı
Tuz
Tane karabiber
2 adet defne yaprağı
 
Meyanesi için Malzemeler

1 yemek kaşığı un
½ su bardağı su
½ limon suyu
1 adet yumurta sarısı
 
Üzeri için Malzemeler
Dereotu

YAPILIŞI

Tencereyi ocağa alıp zeytinyağını koyun ve ısıtın, inciklerin her tarafını mühürleyin, ardından suyu ve defne yapraklarını ilave edin ve tencerenin ağzını kapatıp etler pişinceye kadar kaynatın.

Etler iyice piştikten sonra defne yapraklarını çıkartın, içine arpacık soğanları, iri doğranmış havuçları, iri küp doğranmış patatesleri ve doğranmış kereviz saplarını ekleyin gerekirse su ilave edin. Tuz karabiberi ilave edip sebzeler pişene kadar kaynatın.

Bir kasede meyane için olan tüm malzemeleri iyice çırpın, etin suyundan bir kepçe alıp sürekli çırparak meyaneye yedirin. Meyane ılınana kadar bu işleme devam edin ve son olarak karışımı inciklerin üzerine döküp 1 -2 taşım kaynattıktan sonra üzerine ince kıyılmış dereotu serpip servis edin.

Gündem Haberleri