Mesleğin Bilgileri | |
Meslek Kodu : 6113.35 | |
Meslek Adı : Süs Ağaççıkları Yetiştiricisi | |
Grup Bilgileri | |
M. Ana Grubu : Nitelikli Tarım, Ormancılık Ve Su Ürünleri Çalışanları | |
M. Alt Ana Grubu : Pazara Yönelik Nitelikli Tarım Çalışanları | |
M. Grubu : Bahçıvanlar Ve Bitkisel Ürün Yetiştiricileri | |
M. Birim Grubu : Bahçıvanlar, Bahçe Bitkileri Ve Fidan Yetiştiricileri | |
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim | |
Meslek Detay Bilgileri | |
Meslek Tanımı Nedir? | |
Ekim-dikim ortamı hazırlayabilen, uygun gübreleme yapabilen, hastalık ve zararlılarla mücadele edebilen ve üretim tekniklerini kullanarak süs ağaççıklarını yetiştiren kişidir. | |
Görev ve İşlem Basamakları : |
Süs Ağaççıkları Yetiştiricisi; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Üretim tekniklerini araştırmak
b) Ekim dikim yerlerini hazırlamak
c) Sera türlerini araştırmak
d) Çevre koşullarını düzenlemek
e) Kültürel işlemleri yapmak
f) Süs ağaççıklarını yetiştirmek
g) Pazarlama organizasyonu yapmak vb. görev ve işlemleri yerine getirir.