Mesleğin Bilgileri
Meslek Kodu : 7513.05
Meslek Adı : Süthane/ Mandıra İşçisi
Grup Bilgileri
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar
M. Birim Grubu : Süt Ürünleri İmalatçıları
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri
Meslek Tanımı Nedir?
Çeşitli süthane/mandıra mamullerinin hazırlanmasında yer alan işlerin tamamını veya bir kısmını yapan kişidir
Görev ve İşlem Basamakları :
Süthane/Mandıra İşçisi (Genel) işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Zararlı bakterileri yok etmek için çiğ süt veya diğer süthane/mandıra mamullerinin hazırlanmasında kullanılmak üzere bakteri kültürü yapmak,
b) Sütten kremayı ayırarak yayıkta tereyağı yapmak,
c) Sütü pıhtılaştırarak peynir yapmak,
d) Dondurma yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Süthane/ Mandıra İşçisi Meslek Kodu Nedir?
SGK her farklı meslek için ayrı meslek kodu uygulamaktadır. Örneğin: Seyyar Testere Makinesi Operatörü mesleği için “8172.13” kod olarak kullanılır iken Diğer Kümes Hayvanları İşçileri mesleği için “6122.02” kod olarak kullanılmaktadır. Ülkemizde standart bir veri tabanı oluşturma ve SGK prim kayıplarının önüne geçilmesi gibi nedenlerle meslek kodu belirtme zorunluluğunu bulunmaktadır.
ISCO-08 Mesleklerin Uluslararası Standart Sınıflandırması göre;
Süthane/ Mandıra İşçisi Meslek Kodu “7513.05” olarak belirlenmiştir.
Süthane/ Mandıra İşçisi İş İlanlarına ulaşmak için tıklayınız.