Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün Sütlü Kadayıf yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Sütlü Kadayıf nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte tarifi
Sütlü Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler
500 gram tel kadayıf
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz içi
100 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 çimdik antep fıstığı (süslemek için)
Sütlü Kadayıf Tarifi Nasıl Yapılır?
Dikdörtgen veya kare olan orta büyüklükte ısıya dayanıklı bir fırın kabını tereyağı ile yağlayın.
Tel kadayıfları tel şeklinde ayırın ve eliniz ile havalandırın. Yarısını fırına vereceğiniz kabın tabanına serin. Üzerine çekilmiş ceviz serpiştirin.
Kalan tel kadayıflarını da cevizlerin üzerine serpin.
Bir tavada tereyağını, çok fazla kızdırmadan eritin ve sıvı yağı da üzerine ekleyin.
Kadayıfın üzerine dökün ve yağı çekmesi için bir müddet dinlendirin.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Üst kısımları hafif kızarınca fırından alın.
Kadayıf fırındayken bir tencereye şekeri, sütü ve suyu alıp, bir taşım kaynatın. Bu sırada karıştırmayı unutmayın. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Fırından çıkardığınız kadayıfın üzerine ılık olan şerbeti dökün. İlk sıcaklığı gittikten sonra buzdolabında 2-3 saat kadar dinlendirin.
Servis ederken şekil verip üzerine fıstık serpiştirerek afiyetle tüketin.