Mesleğin Bilgileri | |
Meslek Kodu : 7512.33 | |
Meslek Adı : Sütlü Tatlı Ustası | |
Grup Bilgileri | |
M. Ana Grubu : Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar | |
M. Alt Ana Grubu : Gıda İşleme, Ağaç İşleri, Giyim Eşyası Ve Diğer Sanatkarlar Ve İlgili İşlerde Çalışanlar | |
M. Grubu : Gıda İşleme Ve İlgili İşlerde Çalışanlar | |
M. Birim Grubu : Fırıncılar, Pastacılar Ve Şekerleme İmalatçıları | |
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : İlköğretim | |
Meslek Detay Bilgileri | |
Meslek Tanımı Nedir? | |
Tekniğine ve ürünün özelliğine uygun olarak istenilen kıvam, lezzet, koku ve görünüşte sütlü tatlılar hazırlayan kişidir. | |
Görev ve İşlem Basamakları : |
Sütlü Tatlı Ustası; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) İş planlaması ve organizasyonu yapmak,
b) Hijyen kurallarına uygun olarak çalışma ortamını hazırlamak,
c) Yapılacak sütlü tatlı çeşidine göre kullanılacak malzemeleri hazırlamak,
d) Fırına alarak uygun ısı derecesinde pişirmek,
e) Çeşitli sütlü tatlıları kalite kriterlerine uygun olarak hazırlamak, satışa- servise hazır hale getirmek,
f) istenilen standartlara uygun çeşitli dondurma ve sorbeleri hazırlayabileceksiniz
g) Gerektiğinde ürünlerin satışını yapmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.