Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Taçe Kraçe yapacak. Gelinlerin yapacağı Taçe Kraçe ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 25 Mart Çarşamba Taçe Kraçe tarifi.
Taçe Kraçe yemeği malzemeleri
Fasulyesi için
- 2 su bardağı ıslatılmış ispir fasulyesi
- 1 beyaz soğan
- 1 kırmızı soğan
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı un
- Kırmızı kuru biber
Köftesi için
- 2 soğan
- 300 g dana kıyma
- Yarım bayat ekmek içi
- Tuz
- Karabiber
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Taçe kraçe Nasıl Yapılır?
Bir gece önceden ıslattığınız fasulyeyi tencereye alın. Kabuklarını soyduğunuz soğanları bütün olarak üzerine ekleyin. Su ilave edip fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Köftesi için soğanları geniş bir kaseye rendeleyin. Kıyma, ufaladığınız ekmek içi, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun.
Harçtan ufak parçalar kopararak yassı köfteler hazırlayın. Köfteleri kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin.
Pişen fasulyenin üzerindeki soğanları küçük bir kaseye alın. Soğanları püre kıvamına gelinceye kadar ezin.
Zeytinyağını bir tencereye alın. Salçalar, ezdiğiniz soğanlar ve unu ekleyip kavurun. Süzdüğünüz fasulyeleri ilave edip çok az su ekleyerek 5-6 dakika pişirin.
Fasulyeyi suyuyla birlikte güveç kabına alın. Kuru biberleri bütün olarak üzerine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri zar bağlayıncaya kadar pişirin. Kızarttığınız köfteleri üzerine yerleştirerek sıcak servis yapın.