Tahinli Kek tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tahinli Kek Nasıl Yapılır?

Tahinli Kek nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tahinli Kek Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Tahinli Kek nasıl hazırlanır, Tahinli Kek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Tahinli Kek için Malzemeler:

3 adet yumurta, 1 bardak sıvıyağ, 1,5 bardak şeker, 1 fincan süt, 1 fincan tahin, 1paket kabartma tozu, 3 bardak un

Tahinli Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Yumurta ve şekeri mixerde 5dk çırpın. Yağ ve süt ekleyip tekrar karıştırın. Unu kabartma tozuyla karıştırdıktan sonra malzemeye ekleyip yumuşak bir hamur yapın. Yağlanmış kalıba aktarın. Tahini ekleyin ve hafifçe dağıtın. 170derecede 30dk pişirin.

Tahinli kek 2. tarifi

Tahinli kek için Malzemeler:

125  gr margarin 2 yumurta 2 su bardağı un 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 4 yemek kaşığı tahin 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya.

Tahinli kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Margarini eritin. Yumurta, şeker, vanilya, yoğurt, tahin ve erimiş yağı sırayla çırpın. Un ve kabartma tozunuda ekleyerek çırpın. Yağlanmış tepsiye elde ettiginiz hamuru dökün. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında pişirin.(çabuk pişen bir kek, bıçak batırıp piştiğini anlayın.) Kek piştikten sonra üzerine tahin sürün ve toz şeker serpin.

Tahinli Kek 3. tarifi

Tahinli Kek için Malzemeler:

- 3 yumurta (oda sıcaklığında) - 2 su bardağı toz şeker - 1,5 su bardağı sıvı yağ - 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında) - 3 yemek kaşığı tahin (hamurun içine) - 3 yemek kaşığı tahin (üzerine) - Susam (üzerine) - 3 su bardağı elenmiş un - 1 paket elenmiş kabartma tozu

Tahinli Kek Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Toz şeker ve yumurtaları, şeker eriyinceye kadar mikserin en yüksek devrinde çırp; daha sonra sıvı yağ, yoğurt ve tahini ekle, bir müddet daha çırp. En son un ve kabartma tozunu da ekle, fakat bu sefer mikserin en düşük devrinde, sadece un ve kabartma tozu diğer malzemelerle karışıncaya kadar, fazla söndürmeden, çırp. Hamuru kek kalıbına boşalttıktan sonra, üzerine 3 yemek kaşığı tahini gezdir (karıştırmadan) ve susam serp. Fırını önce 200 derecede kızdır, keki koyunca ayarı 170 dereceye getir. İlk 20 dakika fırın kapağını sakın açmayın...

Hamur işi pişirmenin Püf Noktaları

     İlk olarak, güzel bir iş çıkarmak istiyorsanız mutlaka taze ürünler kullanmalısınız. Kullanacağınız ürün ne olursa olsun (un, nişasta, kabartma tozu, yumurta vb.) son kullanma tarihlerini mutlaka kontrol edin. Son kullanma tarihi geçmiş ya da yakın olan ürünleri kesinlikle kullanmayın.

    Un ve nişasta gibi toz ürünlerin topak topak olmasını istemiyorsanız, elekten geçirmeyi unutmayın. Elekten geçirdikten sonra toz ürünleri daha kolay karıştırabilir ve topak topak olmalarını engelleyebilirsiniz.
    Poğaça yaparken kullanacağınız su ve süt, ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalı. Her zaman ılık su ve süt kullanmalısınız.

    Pasta ya da keklerde kullanacağınız dondurulmuş ürünler dışında her şeyin oda sıcaklığında olması gerekir.
    Çok keskin ve ekşi kokulu mayaları kesinlikle kullanmayın.
    Börek yapmakta kullandığınız yufkaları süt ile ıslatırsanız, böreğiniz çok lezzetli olacaktır.
    Yumurtadan hoşlanmayanlar, böreğin üstünü yumurta yerine yoğurt ile kızartabilirler. Biraz yoğurdu bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile karıştırıp böreğin üzerine sürebilirsiniz. Sonucuna inanamayacaksınız.
    Kekin güzelce kabarması için margarin (ya da tereyağı) ve şekeri iyice çırpmalısınız. Kullandığınız malzemeler yine oda sıcaklığında olsun.
    Portakal, greyfurt ya da limon gibi meyvelerin suyunu sıktıktan sonra kabuklarını ufak ufak doğrayın ve buzluğa atın. Kek ve pasta yaparken bu ufak parçaları çok güzel bir lezzet katacaktır.
    Sebzeli börek yapmak istiyor ancak iç harcın çok cıvık kalmasını istemiyorsanız, iç harcına biraz un serpin. Un, sebzenin fazla suyunu alacaktır. Sebzeler de hamura yapışmayacak ve daha lezzetli olacaktır.
    Yufka böreğini fırına vermeden önce bir yumurta ve bir şişe maden sodasını iyice çırpın ve hamurun üzerine sürün. Börek, çok daha kabarık ve yumuşak olacaktır.
    Pişen keki fırından çıkardıktan sonra 10 – 15 dakika kadar uslak bir bezin üzerinde bekletir ve kalıbı ters çevirirseniz, keki kalıptan çok rahat bir şekilde çıkarabilirsiniz.
    Kek kalıbının yanmaması için kalıbın altına biraz tuz ekleyebilirsiniz.
    Kurabiyeler piştikten sonra fırından hemen çıkarın. Çünkü kurabiyeler tepside soğursa yapışır ve parçalanırlar.
    Kekin içerisine eklediğiniz meyve, meyve parçacıkları ya da şekerlemelerin hamur dibine çökmesini engellemek istiyorsanız hamura az miktarda mısır unu ekleyebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri