Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Tahinli Pide yapacak. Gelinlerin yapacağı Tahinli Pide ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 13 Mart Cuma Tahinli Pide tarifi.
TAHİNLİ PİDE MALZEMELERİ
Hamuru için:
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığından az fazla instant maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1. 5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- 1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
- 1 su bardağı tahin
- 1. 5 çay bardağı şeker
- 1. 5 çay bardağı s
- Ayırdığımız yumurta sarısı
TAHİNLİ PİDE NASIL YAPILIR?
- Yoğurma kabına un alınır ortasına havuz açılır diğer malzemeler ortasına ilave edilir ve yoğurarak yumuşacık bir hamur elde edilir. Bu aşamada uzun yoğurmaya özen gösterin. Ne kadar uzun yoğurulursa o kadar lezzetli olur . Un’un markasına göre un ilavesinde buluna bilirsiniz. Bana tam 3 bardak yetti. Eğer unu fazla gelirse elinizi hafif ilik suyla ıslatıp iyice yedirerek yoğurun.
- Üzeri strec filmle kapatılır 1 saat sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır.
- Bu arada tahin, toz şeker ve su bir kaba alınır, şekeri eriyene kadar iyice karıştırılır ve kenarda bekletilir. Ara ara karıştırarak şekerin eridiğinden emin olalım❣
- İyice mayalanan hamurun gazı çıkması için tekrar kısaca yoğurulur ve eşit 9-10 beze ye ayrılır. 10 adet çıktı bende.
- Her bir beze tezgahın üzerinde parmaklarınızı kullanarak yuvarlak açılır ardından ortasına bastırarak inceltip kenarları hafif kalın kalacak şekilde havuz sekli verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır.
- Ortasına hazırda bekleyen tahinli karışımdan 3-4 tatlı kaşığı koyulur ve kaşığın arkasıyla yayılır. Bezeler bitene kadar tekrarlanır.
- Her pidenin üzerine 1-2 tutam şeker serpilir ve kenarlarına ayırdığımız yumurta sarısı sürülür.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirilir.
- Fırından alınan mis gibi pidelerin üzeri bezle kapatılır ve arzu ya göre sıcak veya soğuk servise sunulur