Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) görev tanımı nedir, Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) ne iş yapar, Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) mesleğine sahip olabilmek için hangi belgeler gerekmektedir. Tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.
Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) Tanımı;
__
Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) Maaşı Ne Kadar? 2023 Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) Maaşları
Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) maaşı ortalama aylık 9353 _TL’dir. En düşük Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 10200 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.
İşkur Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) İş İlanları İçin Tıklayın
Meslek Bilgileri
Meslek Kodu :
8111.11
Meslek Adı :
Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı)
Grup Bilgileri Meslek Ana Grubu :
Tesis Ve Makine Operatörleri Ve Montajcılar
Meslek Alt Ana Grubu :
Sabit Tesis Ve Makine Operatörleri
Meslek Grubu :
Madencilik Ve Mineral İşleme Tesisi Operatörleri
Meslek Birim Grubu :
Maden Ve Taşocağı Makine Ve Tesis Operatörleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :
İlköğretim
Meslek Detay Bilgileri Meslek Tanımı :
Yer altı ocaklarında meydana gelen yangın, gaz baskını, patlama vb. gibi olaylarda can ve malın kurtarılması işlerini yapma bilgi becerisine sahip nitelikli kişidir.
Görev ve İşlem Basamakları :
Tahlisiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) , işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Yer altı işyerinde tahlisiyeciyi gerektiren bir olay vukuunda yapılan davet üzerine en seri şekilde tahlisiye istasyonuna gitmek,
b) Tahlisiye istasyonunda oluşturulacak ekibe katılmak, Ekip başının vereceği talimat altında oksijen solunum cihazının takılması kontrolünü yapmak, gerekli araç ve gereci almak,
c) Ekip başının sevk ve idaresi altında olay mahalline gitmek,
d) Kurtarma işlemine başlamadan önce güvenli çalışma ortamı hazırlanabilmesi için her türlü önlemi almak,
e) Olayın türüne göre ekip başının talimatları doğrultusunda kurtarma, kapatma benzer işleri yapmak,
f) Çalışma esnasında oksijen monometresinin sık sık kontrol etmek, emniyet sınırının altına düşmesi halinde ekip başını ikaz ederek, birlikte mahalli terk etmek,
g) Tahlisiyeci geliştirme kurslarına iştirak etmek,
h) Mesleği alanındaki gelişmeleri takip etmek ve uygulamak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Güncel Meslek : EVET
YORUM KAT: Yukarıdaki Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) maaşlarına ek olarak sizlerde Tahsiyeci (Kurtarıcı) (Maden Ocağı) mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.