Talaş Böreği tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Talaş Böreği Nasıl Yapılır?

Talaş Böreği nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Talaş Böreği Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Talaş Böreği nasıl hazırlanır, Talaş Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…


Talaş Böreği için Malzemeler:


Yarım kg koyun eti 12  adet baklava yufkası 1 küçük havuç 1  paket margarin 1 küçük kutu konserve bezelye 2 baş soğan 1 demet maydanoz 2 domates (veya 1 tatlı kaşığı domates salçası) tuz, karabiber


Talaş Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Doğranmış soğanları 3  kaşık margarinde öldürün. Fındık büyüklüğünde doğranmış ete katın. Et, suyunu salıp çeksin. Kabuksuz, çekirdeksiz domatesi kıyıp 20 dakika sonra ete katın. Biraz karıştırın. Az su koyup pişirin. Etin pişmesine yakın rende havucu, yikanmış konserve bezelyeyi, iyice kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Etler iyice pişince soğumaya alın. Margarinin geri kalanını eritin, o da soğusun. Yufkaları üstüste koyup, tam kenarından bir bıçakla uçlarından kesin. Yufkanın birini alıp, erimiş yağla, fırça yardımıyla güzelce yağlayın. Bir yufka koyun üzerine, onu da yağlayalın. Iki yandan katlayın, uçlar birbirinin üzerine 2-3 parmak binip dikdörtgen olsun. Soğuyan içten alın, uç tarafa koyup muska gibi katlayarak sarın. Yağlı tepsiye koyun, üzerlerini yağlayın. Orta fınnda kızarıp kabarınca servis yapın.


Talaş Böreği 2 . tarifi


Talaş Böreği için Malzemeler:


12 adet baklavalık yufka, 1 paket margarin, 500 gr koyun eti, 2 adet soğan, 1 adet havuç, 2 adet domates, 1kutu konserve bezelye, 2 adet yumurta sarısı, tuz


Talaş Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Etleri fındık büyüklüğünde doğrayın. Soğanı da doğrayın, havuç ve domatese rende yapın. 2 kaşık margarini eritin, soğanı kavurun; eti ilave edin, suyunu salıp çeksin. Domatesi katıp karıştırın az su katarak pişmeye bırakın. Et iyice pişince havuç ile yıkadığınız bezelyeyi ekleyin. Tuzunu ayarlayıp altını kapatın. Bir tava içinde margarini eritin ikisi de soğusunlar. Yufkaları üst üste serin, uçlarından keserek bıçağı döndürün(yuvarlak kesim) yufkaları iki iki alarak fırça yardımla yağlayın, üst üste koyarak iki yandan katlayın (uçları 3parmak birbirinin üstünü binsin) dikdörtgen olsun. Soğuyan harçtan ortasına bir miktar koyup muska şeklinde kapatın. Hepsini bu şekil yağlı tepsiye dizin, üzerlerine de yumurta sarısı sürün. 160–170 derecede fırında kızartın.


Talaş Böreği 3. tarifi


Talaş böreği için Malzemeler:


8 kişilik 8  adet kare katlı hamur 2  adet yumurta sarısı (çırpılmış) harcı için: 400  gr kuşbaşı kuzu eti 2  adet soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1/2 yemek kaşığı salça 1  adet domates 1 yemek kaşığı maydanoz karabiber tuz kekik


Talaş böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:


Soğanı ayıklayın ve küp şeklinde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyduktan sonra içini çıkarın ve onu da küp küp doğrayın. Tereyağını kızdırın, soğanı ve etleri suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Domates, salça ve 1 su bardağı suyu ilave edin ağzı kapalı olarak 30 dakika kadar pişirin. Piştikten sonra tencerenin kapağını açık tutup suyu çektirin. Biber, maydanoz ve tuzu ekleyip soğumaya bırakın. Hamurların kenarlarını yumurtalayın ve ortalarına da harcı koyun. Hamurun köşelerini etin üzerine kapatın. Ters çevirip üzerini de yumurtalayın. Buzdolabında 25

Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?

Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar.  Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.

Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..

1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;

Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.

2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?

Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.

3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?

İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.

4. Pişirmeden Saklanabilir mi?

Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.

Püf Noktası:

Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.

Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım

Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!

Yemek Tarifleri Haberleri