Bugün sizlerle Tarhana Çorbası nasıl hazırlanır, Tarhana Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Tarhana Çorbası için Malzemeler:
Yarım bardak kuru tarhana 6 bardak soğuk su 4 çorba kaşığı tereyağı 1.5 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı kırmızı biber Yeteri kadar tuz 6 kişilik
Tarhana Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tarhanayı su ile ezip tuz katın ve 10 dakika kadar kaynatın. Yağı eritip naneyi ve kırmızı biberi ekleyin. Birkaç kez karıştırdıktan sonra çorbanın üzerinde gezdirin.
Tarhana Çorbası 2. tarif
Tarhana Çorbası için Malzemeler:
4 kaşık tarhana 2 adet domates 5 bardak su yağ, tuz
Tarhana Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Domateslerin kabuğunu soyarak doğrayın, yağda kavurun. Suyunu ve tuzunu ayarlayıp tarhanayı ekleyin, karıştırarak pişirin. Koyulaştığı vakit 2 dk daha pişirerek servise sunun.
Tarhana Çorbası 3. tarif
Tarhana Çorbası için Malzemeler:
4 kaşık tarhana 2 kaşık margarin 4 bardak et suyu 1 bardak sade su tuz
Tarhana Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tarhanayı bir bardak su ile ıslatın. Et suyunu hazırlayın. Hazırlanan et suyuna ıslatılmış tarhanayı karıştırın. Kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaştığı zaman üzerine erimiş yağ gezdirerek servis edin.
Tarhana Çorbası 4. tarif
Tarhana Çorbası için Malzemeler:
1lt et suyu, 1çay bardağı toz tarhana, 1tutam kırmızıbiber, yağ
Tarhana Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir tencere içinde et suyunu hazırlayın. Bir bardağını ayırıp içinde tarhanayı yumuşatın. Yumuşayan tarhanayı tencereye ilave edip karıştırarak kaynatın. Küçük bir tava içinde yağı kızdırın, içine kırmızıbiber serpip kaynayan tencereye katın. Çorbayı ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
Tarhana Çorbası 5. tarif
Tarhana Çorbası için Malzemeler:
150 gr tarhana 1 bardak su 1.5 lt et suyu 1 çorba kaşığı tereyağ 100 gr kıyma 1 adet domates ½ çay kaşığı tuz
Tarhana Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tarhana bir bardak su ile ıslatılır. Bir tencerede kıyma, tereyağı ile bir kaç kez çevrilerek kavrulur, rendelenmiş domates ilave edilir ve üzerine et suyu dökülür. Islatılmış tarhana yavaş yavaş dökülerek kaynayana kadar karıştırılır. On dakika kadar kaynatılarak pişirilir ve yarım kaşık tuz ilave edilir. Not: Üzerine kırmızı biberli tereyağ gezdirilebilir.