Tarım Bakanlığı besicilere destek racılığıyla ithal ve yerli karkas et kesim başına ödeme miktarını arttırdı.Karkas et nedir?
Et üreticilerinin uzun süredir sıkıntılarının olduğunu dile getiren Pakdemirli, şöyle konuştu:
"26 lira olan ithal menşeili karkas et fiyatlarını Et ve Süt Kurumu olarak bugünden itibaren 28 lira olarak uygulayacağımızı açıklamak istiyorum. Yerliyi de her zaman kayırıyoruz biliyorsunuz. Yerlideki 28 lira olan karkas et fiyatımızı da bugünden itibaren 29 lira olarak uygulamaya alıyoruz. Hayırlı, uğurlu olsun."
Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Pakdemirli, amaçlarının Türkiye'nin kendi kendine yeterliliğini sağlamak olduğunu ifade etti.
Pakdemirli, bu noktada da yeterli desteği sağladıklarını ve teşviklere devam edeceklerini belirterek, "Bu anlamda Bakanlığımızın 2,5 milyon liraya yakın bu tesise katkısı var. Bu katkılarımızı sürdürmeye de devam edeceğiz." diye konuştu.
KARKAS ET NEDİR? NE ANLAMA GELİR?
Et fiyatlarının oldukça artması ve çoğu vatandaşların ihtiyacı olan et tüketimini sağlayamaması sebebi ile hükumet bir çalışma başlatarak ucuz et satışının önünü açtı. Bu kapsamda çeşitli anlaşmalı marketlerde ucuz et satışının yapılacağı açıkladı. Buradaki haberlerde karşımıza karkas et adında bir kavram çıkmaktadır. Vatandaşlarımız karkas et nedir merak etmektedirler.
Karkas et; hayvanların et ve kemiklerinden elde edilen, üzerinde yağ, deri kısmı, kas kirişi, sinir ve kan damarı bulunan çizgili kas, iskelet kası ve kalp kası gibi et kısımlarına verilen genel isimdir.