Tarla Bitkileri Teknisyeni görev tanımı nedir, Tarla Bitkileri Teknisyeni ne iş yapar, Tarla Bitkileri Teknisyeni olmak için hangi bölümü okumak gerekir? Tarla Bitkileri Teknisyeni mesleğine sahip olabilmek için hangi belgeler gerekmektedir. Tüm bu bilgileri makalemizde sizler için bir araya topladık.
Tarla Bitkileri Teknisyeni Tanımı;
Tarla bitkileri üretimi için; işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda tarım alet makineleri ile toprak hazırlığı ve ekim yaparak, , tahıllar, yemeklik tane baklagiller, endüstri bitkileri, çayır-mera yem bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi ve bunların bitki sağlığı, sulama, gübreleme, çapalama gibi bakım işleri ile hasat, harman ve depolama işlemlerini yapabilen kişidir.
Tarla Bitkileri Teknisyeni Maaşı Ne Kadar? 2023 Tarla Bitkileri Teknisyeni Maaşları
Tarla Bitkileri Teknisyeni maaşı ortalama aylık 9128 _TL’dir. En düşük Tarla Bitkileri Teknisyeni maaşı 8506 _TL, En yüksek ise 9750 _TL'dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Tarla Bitkileri Teknisyeni iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.
İşkur Tarla Bitkileri Teknisyeni İş İlanları İçin Tıklayın
Meslek Bilgileri
Meslek Kodu :
3142.61
Meslek Adı :
Tarla Bitkileri Teknisyeni
Grup Bilgileri Meslek Ana Grubu :
Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Alt Ana Grubu :
Bilim Ve Mühendislik İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Grubu :
Yaşam Bilimleri Teknisyenleri Ve İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
Meslek Birim Grubu :
Tarım Teknisyenleri
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi :
Ortaöğretim (Lise ve Dengi)
Görev ve İşlem Basamakları :
Tarla Bitkileri Teknisyeni , işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak:
a) Bitkisel üretimle uğraşan tarımsal işletmelerde tarla bitkileri yetiştiriciliği üretim sistemlerini uygulamak,
b) Çiftçileri tarım arazisini ekime hazırlama bitki bakımı ve ürünün tekniğine uygun olarak hasat, harman ve depolama gibi konularda eğitmek,
c) Ekim yapılacak olan arazinin seçimini yaparak ekim için toprak işlemesi ve tohum yatağı hazırlığı yapmak,
d) Yetiştiriciliği yapılacak olan bitkinin yöreye uygun tohumluk seçimini yapmak,
e) Endüstri bitkileri, tıbbi ve aromatik bitkilerin, çayır mera ve yem bitkileri, yemeklik tane baklagiller ve tahılların yetiştirilmesinde görev almak,
f) Hastalık ve zararlılarla mücadele konusunda gerekli önlemleri almak,
g) Hasat harman ve depolama yapmak,
h) Toplanan tarım ürünlerinin sınıflandırılması ve pazarlanması ile ilgili en uygun yöntemleri belirlemek,
i) Doğal kaynaklar ve iklim verilerini tarımda değerlendirmek,
j) Toprak yapısı, bitki besleme, ekoloji ve peyzaj konularında güncel bilgi ve uygulamalara hakim olmak, vb. görev ve işlemleri yerine getirir.
Güncel Meslek : EVET
YORUM KAT: Yukarıdaki Tarla Bitkileri Teknisyeni maaşlarına ek olarak sizlerde Tarla Bitkileri Teknisyeni mesleğinde aldığınız maaşları yorum bölümünde bizlere iletebilirsiniz. Sizlerin iletmiş olduğu bilgilerle haberimiz yeniden düzenlenebilecektir. Ayrıca yaptığınız yorumlar diğer okuyucularımızda bu bilgiden istifade edeceklerdir. Yorum bölümümüzden yorum yapmayı unutmayın.