Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün '' Tavada Ballı Kadayıf Böreği '' yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Tavada Ballı Kadayıf Böreği ise merak konusu oldu. Tavada Ballı Kadayıf Böreği nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Tavada Ballı Kadayıf Böreği İşte tarifi.
TAVADA BALLI KADAYIF BÖREĞİ NASIL YAPILIR?
TAVADA BALLI KADAYIF BÖREĞİ MALZEMELER
300 gr. Taze Kadayıf
2 büyük boğum Dil Peyniri
2 adet Yumurta
1 çorba kaşığı Yoğurt
⅓ bardak Süt
⅓ bardak Zeytinyağı
1 çay kaşığı Tuz
Bal
Tavada Ballı Kadayıf Böreğİ Yapılışı
Boş bir kavanoza önce 1 çorba kaşığı yoğurdu, 2 adet yumurtayı, 1/3 su bardağı zeytinyağını, 1/3 su bardağı sütü ve 1 çay kaşığı tuzu ekleyin.
Bu karışımı iyice çırpın veya çalkalayın.
Bu harç hem böreğinizi lezzetlendirecek hem de kup kuru değil içi hafif nemli dışı çıtır çıtır bir börek olmasını sağlayacak.
Tavanızı bir miktar zeytinyağı ile yağladıktan sonra orta ateşte ısıtın.
300 gram kadayıfın yarısını tavaya yerleştirin.
Yumurtalı karışımın yarısını dökün ve 2 büyük parça dil peynirini uzun parçalara ayırarak kadayıfların üzerine koyun.
Üzerine kadayıfın kalan yarısını ekledikten sonra, kalan karışımı da dökün.
Alt taraf çıtır çıtır olunca tavanın kapağını kapayın.
Kapağı elinizle sıkı sıkı tutup tavayı 180 derece çevirerek böreği kapağa alın.
Kadayıfınız, pişmiş tarafı üstte olacak şekilde çıkacaktır.
Sonra kaydırarak, pişmemiş yeri altta kalacak şekilde tavaya alın. Böylece böreği ters yüz etmiş olursunuz.
Bu şekilde de 4-5 dakika pişirince nefis böreğiniz hazır.
Üzerine bal