Tavada kadayıf böreği nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünü yemeği Tavada kadayıf böreği oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte Tavada kadayıf böreği tarifi...
Tavada kadayıf böreği İçin Malzemeler
- 300g kadayıf
- Böreğin sosu için
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağından biraz fazla süt
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Arası için
- Dil Peyniri
Tavada kadayıf böreği Tarifi Yapılışı
- İlk olarak sosu hazırlıyoruz. Sos için yumurta, süt, sıvı yağ, tuz, yoğurdu güzelce çırpalım. Yoğurdun küçük küçük beyaz parçacıkları kalmayacak şekilde tamamen ayrışana kadar çırpıyoruz.
- Daha sonra uygun boyutta yapışmaz bir tavayı ocağa alalım ve altını orta ayarda açalım. Kadayıfların yarısını güzelce boşluk kalmayacak şekilde tavaya döşeyelim.
- Döşediğimiz kadayıfların üzerine sosun yarısını gezdirelim ve dip peynirini kenarlardan 1 cm içeride olacak şekilde yerleştirelim.
- Son olarak kalan yufkaları aynı şekilde peynirlerin üzerine kapatalım ve kalan sosu gezdirelim.
- Spatula yardımı ile böreğin kenarlarından içe doğru hafifçe bastırarak kenarların düzelmesini sağlayalım. Videoda nasıl yapıldığını görebilirsiniz.
- Bir spatula yardımı ile böreğin altını kontrol edelim ve eğer kızarmış ise kapak ya da düz bir tabak yardımı ile böreğimizi ters çevirelim.
- Tekrar böreğimizin kenarlarını toparlayalım.
- Alt kısmı da kızardıktan sonra böreğimizi servis tabağına alabiliriz.
- Çıtır çıtır lezzetli tava böreğimiz servise hazır :) dilimleyerek servis edebilirsiniz.
- Normalde tatlı tuzlu şeyleri karıştırmaktan hoşlanmasam da Refika’nın önerisi ile reçel ile denedim ve çok yakıştırdım. Reçel ya da bal etmez, böreğinizi yerken bir parça gezdirmenizi tavsiye ederim böyle de çok lezzetli olacaktır.
- Tavada kolayca yapabileceğiniz güzel bir tarifi paylaşmak istedim, umarım siz de dener ve memnun kalırsınız.