Bugün sizlerle Tavuk Çorbası nasıl hazırlanır, Tavuk Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Tavuk Çorbası için Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü 5 bardak tavuk suyu ½ bardak un 2diş sarımsak 3 kaşık margarin 1 adet limon tuz kırmızı pul biber
Tavuk Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü haşlayın, suyuyla beraber hazır olsun. Ayrı bir tencerede 2 kaşık yağı kızdırıp unu kavurun rengi dönünce altını kapatıp soğumaya bırakın. Haşladığınız eti didin. Ilınan unun üzerine yavaşça ve karıştırarak tavuk suyunu yedirin, topak olmasın. Eti de içine katın ocağı tekrar yakarak karıştıra karıştıra kaynatın. Çorba kaynayınca içine tuz, ezilmiş sarımsak ve limon suyu ekleyip 2 dk daha pişirin ve ocaktan alın. Kalan yağı ufak bir tavada eriterek kırmızı biber serpin servis ederken üzerine gezdirin.
Tavuk Çorbası 2. tarif
Tavuk Çorbası için Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü 2 kaşık un 2 kaşık pirinç unu 1 adet soğan 1 adet yumurta sarısı 1 bardak süt sıvıyağ, tuz
Tavuk Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tavuk etini bol suda haşlayarak etini didin. Bir tencerede yağı kızdırın soğan ve unu kavurun; üzerine tavuk suyunu ilave edin kaynasın. Kaynayınca süt ile çırptığınız pirinç ununu ilave edin bir müddet daha kaynatın. En son çırpılmış yumurta sarısını ve tavuk etini karıştırın. Bir taşım kaynatıp servise sunun.
Tavuk Çorbası 3. tarif
Tavuk Çorbası için Malzemeler:
1 adet tavuk 1 bardak yoğurt 2 adet yumurta tuz
Tavuk Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tavuğu bol suda haşlayıp sudan alın; etini didin. Suyunu tekrar ocağa alıp kaynatmaya devam edin; ayırdığınız etleri de ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Yumurta sarıları ile yoğurdu çırpın bunu da çorbaya yedirip 2taşım kaynatın ve servise sunun.
Tavuk Çorbası 4. tarif
Tavuk Çorbası için Malzemeler:
1 adet tavuk 6 bardak su 1/2 bardak tel şehriye 100 gr. tereyağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 kaşık un tuz karabiber
Tavuk Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Temizlenmiş, yıkanmış tavuğun yağın içinde çift taraflı kızartın. Daha sonra büyük bir tencere içine alarak üzerine sıcak su dökün, kemiklerinden ayrılacak duruma gelinceye kadar haşlayın. Pişen eti tencereden alın; kalan suyuna ise tel şehriyeyi dökün. Tel şehriyeler yumuşayınca, bir kaşık unu suda eritip çorbaya ilave edin; eti didilmiş tavuğu da tencereye aktarıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Tuzunu biberini ayarladıktan sonra ocaktan indirin. Tereyağını eritin, salçayı karıştırarak kavurun ve servis edeceğiniz çorbanın üzerine gezdirin.