Tavuk Kokoreç nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Tavuk Kokoreç

Tavuk Kokoreç malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Tavuk Kokoreç nasıl yapılır? İşte tarifi..

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Tavuk Kokoreç yapacak. Gelinlerin yapacağı Tavuk Kokoreç ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 14 Nisan Salı Tavuk Kokoreç tarifi.

Tavuk Kokoreç Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk but (kalça) (kemiğinden ayrılmış)
  • 4 adet sivri biber yoksa çarliston
  • 2 adet domates
  • 2 adet büyük boy sarımsak
  • 2 çay kaşığı acı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarim çay kaşığı karabiber
  • Yarim çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Tavuk Kokoreç Tarifi Yapılışı

  1. 2 adet but kemiğinden ve derisinden ayrılır.
  2. Bunu kasabınızdan yapmasını isteyebilirsiniz.
  3. Etler çok minik olacak şekilde doğranıp, tabaya alınır.
  4. Üzerine biraz tuz ve çiçek yağı gezdirilir. Etler beyazlaşana kadar karıştırılır.
  5. Suyunu salınca çekmesi beklenir.
  6. Suyunu çekince minik doğranmış biberler ilave edilir. Ara ara karıştırarak kavrulur.
  7. Güzelce kavrulduktan sonra ezilmiş sarımsak ve bütün baharatlar eklenir.
  8. İki üç tur karıştırılır.
  9. Domatesin sulu kısmı alınır. Etli kısmı doğranır. Sonra etlerin üzerine ilave edilir.
  10. Benim domatesler biraz büyük olmuş siz biraz daha minik doğrayın. ?
  11. Domateslerin canlılığı gittikten sonra ocaktan alınır ve bunun için özel yaptığımız tombik pidelerin içerisine koyulur. 

Yemek Tarifleri Haberleri