Tavuk Suyu Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?

Tavuk Suyu Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tavuk Suyu Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Tavuk Suyu Çorbası nasıl hazırlanır, Tavuk Suyu Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Tavuk Suyu Çorbası
Tavuk Suyu Çorbası için Malzemeler:

MALZEMESI : 1 baş soğan 1  adet havuç 1 çorba kaşığı tuz 1  adet orta boy tavuk 3.5 It su ( yaklaşık 13 su bardağı)

Tavuk Suyu Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Bir tencereye 3.5 lt su koyun, orta büyüklükte bir soğanın kabuklarını soyun, üstünü temizlediğiniz havucu ilave edin, tüylerini yolup, içini temizledikten sonra, harlı ateşte tütsüleyip, yıkadığınız tavuğu ilave edin. Tuzunu katın, tencere kapağı açık vaziyette ateşe koyun.Su ısındığında suyun üzerinde beliren köpükleri delikli bir kepçe yardımı ile alıp atın. Daha sonra tencerenin kapağını örtün. Tavuk iyice yumuşayıncaya dek 2-2.5 saat kaynatın. Tavuk piştikten sonra bir tabağa koyun ve tenceredeki suyu ince delikli bir süzgeçten geçirin. Böylelikle yaklaşık 8 su bardağı su elde edeceksiniz, eğer su miktarı bundan daha fazla ise bir süre daha kaynatıp su miktarını azaltın.

 

 

 

Tavuk suyuna Şehriye Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Tavuk suyuna Şehriye Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir?  Tavuk suyuna Şehriye Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Tavuk suyuna Şehriye Çorbası nasıl hazırlanır, Tavuk suyuna Şehriye Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Tavuk suyuna Şehriye Çorbası için Malzemeler:

2  kaşık sıvıyağ 2  kaşık un tavuk suyu+su 1 limon 1 yumurta 4-5  kaşık isteğe göre tel şehriye

TAVUK SUYUNA ŞEHRİYE ÇORBASI Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tencereye sıvıyağ ve unu koyun. Tel karıştırıcıyla un kuruyana kadar çevirin. Tavuk suyunu azar azar ekleyerek pürüzsüz hale getirin. Üzerine tavuk suyunuz yeterli değilse su ekleyin. İyice pürüzsüzleşince kaynamaya bırakın. 1 yumurtanın tamamını ve 1 limonun suyunu iyice karıştırın. tavuk suyu kaynayınca içine yumurta limon karışımını ekleyin. Kaynayınca içine tel şehriyenizi atın,tuz ekleyin,kapağını kapatın ve ocağı söndürün. 10 dakika sonra çorbanız hazır.

Yemek Tarifleri Haberleri