Tavuklu börek mantı nasıl yapılır? | Gelinim Mutfakta Tavuklu börek mantı tarifi

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Tavuklu börek mantı" yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Tavuklu börek mantı ise merak konusu oldu. Tavuklu börek mantı nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta'da gelinler bugün ''Tavuklu börek mantı" yapıyor. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Tavuklu börek mantı ise merak konusu oldu. Tavuklu börek mantı nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

Malzemeler:

6 adet yufka
2 adet tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
1. 5 su bardağı süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağı
3 yumurta
böreği ıslatmak için ;

4 orta boy kepçe tavuk suyu

Üzeri için :

Sarımsaklı yoğurt
4 – 5 yemek kaşığı sıvı yağı
1 yemek kaşığı salça

Tavuklu börek mantı nasıl yapılır?

Öncelikle tavukları haşlayıp ince şekilde didin. Daha sonra yumurta süt yoğurt sıvı yağını bir kapta güzelce çırpın. Yufkalardan birini yağlanmış tepsiye serin. Üzerine 4-5 kaşık hazırladığınız sostan dökün. Daha sonra yufkaları 3-4 parçaya bölüp sırayla yerleştirin. İlk sıra kapanınca yine sos dökün ve yine yufka koyun. Böyle yaparak 3 kat oluşturun ve en son o kata sos dökmeden tavukları yayın. üzerine karabiber ekleyin ve haşlama sırasında tavuğa tuz dökmediyseniz tuz ekleyin.

Daha sonra tekrar yufka koyun ve sostan dökün. Kenardan sarkan yufkaları içe doğru katlayın ve onları da sosla ıslatın. Geri kalan yufkaları da aralarına sos sürerek bitirin. En üstüne de kalan sosu yayın. önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarınca çıkarıp 4 kepçe tavuk suyunu ekleyin ve geri fırına verin. Ve alt üst iyice kızarana kadar pişirin. çıkınca hafif ilk sıcaklığı çıksın ve dilimler keserek üzerlerine sarımsaklı yoğurt dökün. Sosu içinde sıvı yağını kızdırıp salçayı ekleyin ve hafif kokusu çıkınca böreklerin üzerine dökün.İsteğe göre üzerine nane pul biber atabilirsiniz. Gerçekten mantı yapmaya üşenen biri olarak bu kurtarıcı bir seçenek oluyor. Umarım memnun kalırsınız.
 

Yemek Tarifleri Haberleri