Bugün sizlerle Tavuklu Enginar Böreği nasıl hazırlanır, Tavuklu Enginar Böreği yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Tavuklu Enginar Böreği için Malzemeler:
250 gr özlü un ½ bardak un 2 adet yumurta 150 gr margarin 1 adet tavuk göğsü ½ bardak bezelye içi 2 adet soğan 4 kaşık sıvıyağ kırmızıbiber tuz
Tavuklu Enginar Böreği Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Soğanı piyazlık kıyın, bezelyeyi ve tavuk göğsünü ayrı kaplarda haşlayın. Tavuk etini didin ve bezelye ile karıştırın. bir kaşık margarin ve sıvıyağını bir tavada kızdırıp soğanı kavurun, soğan ölünce tavuğun bulunduğu tabağa döküp iyice karıştırın. Tuz ve biber serpin. Kalan margarini kızdırmadan eritin, ılınınca da buzdolabına koyun iyice soğusun, sertleşmeye başladığında ise beyazlaşana kadar karıştırın. Unu eleyerek ortasını açın bir adet yumurta ve az tuz ekleyerek gerektiği kadar ılık su ile yoğurun. Hamuru ıslak bir beze sarın 20dk dinlendirin. Kıvamı gelen hamuru merdane ile düzleştirerek yufka boyunda açın. Yufkanın üzerine soğumuş olan yağı bir kaşık yada bıçakla sıvazlar gibi sürün ve yufkayı peçete gibi üçe katlayın. En üstteki kısım hariç her yerine yağ sürün. Katlanmış yufkanın üzerine ıslak bez örterek buzdolabına koyun; her 20dk bir çıkartarak katlarını yağlayın.(bu işlem üç kez yapılacak) üçüncüden sonra yufkayı açıp eski haline getirin ve yağlanmış yuvarlak bir tepsiye yayın. Tavuklu karışımı tepsiye dökün her tarafına dağıtın ardından yufkanın tepsiden taşan kısmını harcın üzerini kapatmadan tepsinin kenarlarında topaklayın. Bir fırça kullanarak topakladığınız kenarlara yumurta sürün 170dereceli fırında pişirin.
Hamur İşlerini Taze Kalması İçin Nasıl Saklamalıyız?
Hamur işlerini özenle hazırlıyoruz ama taze kalması için nasıl saklamamız gerektiğini biliyor muyuz?İşte bu sorunun cevabıyla birlikte çok işinize yarayacağını düşündüğüm bir takım önerilerde bulunmak istiyorum. Çoğumuzun mutfakta geçirdiği en keyifli zamanlar, tahmin edersiniz ki hamur işlerini yaparken olmuştur. Yaptığımız hamur işlerini ailemize, misafirlerimize ikram ederiz ve severek yenmesine de memnun oluruz. Bazen de yaptığımız hamur işlerini ölçüsünü kaçırıp fazla yaparız ve ne yazık ki harika olmalarına rağmen yenemez ve artarlar. Bu durumda da ziyan olmalarını istemeyiz değil mi? Ama bunu nasıl yapacağımızı da bilemeyiz.
Tabi ki yemesi de çok keyif veriyor fakat artanların da ziyan olmaması adına doğru bir şekilde saklanması gerekiyor. Bunun için sizlere bir takım öneriler hazırladım. Umarım işinize yarar..
1. Hamur İşlerinin Oda Sıcaklığında Bekleme Süreleri;
Hamur işlerinin oda sıcaklığında bekleme süreleri iç malzemelerine göre değişmektedir.
Peynir, kıyma, ıspanak gibi iç malzemesi kullanılmayan hamur işlerini oda sıcaklığında 5 güne kadar saklayabilirsiniz.
Yani iç malzemesi patatesli ise 5 gün oda sıcaklığında bekleyebilir.
2. Hamur İşleri Dondurucuda Saklanabilir mi?
Her türlü hamur işini pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Kullanmadan 1 gece önce buzdolabına alıp, ikramdan 1 saat önce oda sıcaklığına çıkarmanız yeterli olacaktır.
3. İç Malzemesine Göre Nasıl Saklayacağız?
İç malzemesinde özellikle kıyma olan hamur işlerinizi, en fazla bir gece oda sıcaklığında beklettikten sonra buzdolabına kaldırmalısınız. Tekrar yeneceği zaman fırında ısıtarak tüketebilirsiniz.
4. Pişirmeden Saklanabilir mi?
Böreklerinizi hazırlayıp pişirmeden de saklamanız mümkün. Ama üst üste gelmeyecek şekilde veya aralarına yağlı kağıt gibi bir ayraç koyarak saklamanız gerekiyor.
Püf Noktası:
Poğaça hamuru arttıysa buzdolabında 1 gece bekletilip ertesi gün kullanılabilir. Ama en doğrusu pişirdikten sonra saklamaktır. Hatta pişmiş poğaçalarınızı aynı gün tüketmeyecekseniz eğer, buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz.
Artan Kakaolu Kekle Tiramisu Tadında Harika Kuplar Yaptım
Kakaolu kekiniz arttı ve birazda katılaştıysa artık yenmeyeceği anlamına geliyor maalesef. Ama sakın üzülmeyin, bu tarifle o artan kekler efsane olacak inanın.!