Tavuklu Saray Pilavı tarifi | Gelinim Mutfakta Tavuklu Saray Pilavı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Tavuklu Saray Pilavı tarifi | Kanal D ekranlarının sevilen yemek yapma yarışması Gelinim Mutfakta' da gelinler bugün Tavuklu Saray Pilavı tarifi yapacak. Kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Tavuklu Saray Pilavı tarifi nasıl yapılır? ise merak konusu oldu. İşte Tavuklu Saray Pilavı yapılışı, tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Tavuklu Saray Pilavı yapılışı ve tarifi.. Kanal D ekranlarının sevilen yarışması Gelinim Mutfakta yeni sezonda yepyeni yarışmacılarla izleyici ile buluştu. Gelinler bugün Tavuklu Saray Pilavı yapacak. Peki kıyasıya yarışan gelinlerin yaptığı Tavuklu Saray Pilavı nasıl yapılır? Tavuklu Saray Pilavı nedir? Malzemeleri nelerdir? detaylar haberimizde.. 

GELİNİM MUTFAKTA TAVUK SARAY PİLAVI MALZEMELERİ VE TARİFİ 

Tavuklu Saray Pilavı İçin Malzemeler

2 kaşık çiğ badem
2 kaşık siyah kuru üzüm
2 dilim tavuk göğsü
2 bardak sıcak su
1 su bardağı pirinç
1,5 kaşık tereyağı
1,5 tatlı kaşığı bal
1 adet kesme şeker
Sıvıyağ
Tuz ve karabiber


TAVUK SARAY PİLAVI NASIL YAPILIR?

Ön hazırlık olarak pirinci ıslatın.

Bademlerin kabuklarını kolay soymak için sıcak suda bekletin.

Tavuk göğüs etlerini sotelik doğrayın.

Pilav tenceresinde önce kabukları soyulmuş bademleri sıvıyağda kavurun.

Bademler pembeleşmeye başladığında tavuk etlerini tencereye alın.

Tavukların rengi değiştiğinde karabiber, kuru üzüm ve balı tencereye alın, karıştırın.

Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.

Yıkanmış ve suyu süzülmüş pirinci de alın.

Pirinci kavurun ve sıcak suyu ilave edin.

Kesme şekerini de ekleyip tencerenin kapağını kapatın.

Suyunu çektikten sonra tavuklu harcı pilavla bir araya getirin.

İyice karıştırın ve servis yapın.

Yemek Tarifleri Haberleri