Bugün sizlerle Tavuklu Şehriye Çorbası nasıl hazırlanır, Tavuklu Şehriye Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Tavuklu Şehriye Çorbası için Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü, 1 adet yumurta sarısı, ½ bardak şehriye, 5 bardak tavuk suyu, 4 kaşık sıvıyağ, ½ limon, tuz, kırmızı pul biber
Tavuklu Şehriye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tavuk göğsünü haşlayın suyunu ayırın, etini didin. Suyuna şehriyeyi katıp kaynatın, eti ilave edin ve tuzunu ayarlayın. Yumurtayı limon suyuyla çırpın. Karıştırarak çorbaya katın 2 dk daha kaynatarak altını kapatın. Yağı kızdırın üzerine kırmızı biberi serpin ve çorbaya dökün.
Tavuklu Şehriye Çorbası 2. tarif
Tavuklu Şehriye Çorbası için Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü 1 adet domates 1 çay bardağı tel şehriye 5 su bardağı su 1 limon suyu Tuz Karabiber
Tavuklu Şehriye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Tencerede tavuğu su ile haşlayıp küçük küçük parçalara ayırıyoruz. Tavuğu ve şehriyeyi çorbaya ekleyip 10 dk kaynatıyoruz. Domatesi rendeleyip tencereye ekleyip 5 dk pişirip, limon suyu tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 5 dk pişirip sıcak servis yapıyoruz. Servis Önerisi: Üzerine dereotu veya maydonoz ekleyebilirsiniz.