Tavuklu Şehriye Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Tavuklu Şehriye Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tavuklu Şehriye Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Tavuklu Şehriye Çorbası nasıl hazırlanır, Tavuklu Şehriye Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Tavuklu Şehriye Çorbası için Malzemeler:

1 adet tavuk göğsü, 1 adet yumurta sarısı, ½  bardak şehriye, 5 bardak tavuk suyu, 4 kaşık sıvıyağ, ½ limon, tuz, kırmızı pul biber

Tavuklu Şehriye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tavuk göğsünü haşlayın suyunu ayırın, etini didin. Suyuna şehriyeyi katıp kaynatın, eti ilave edin ve tuzunu ayarlayın. Yumurtayı limon suyuyla çırpın. Karıştırarak çorbaya katın 2 dk daha kaynatarak altını kapatın. Yağı kızdırın üzerine kırmızı biberi serpin ve çorbaya dökün.

Tavuklu Şehriye Çorbası 2. tarif
Tavuklu Şehriye Çorbası için Malzemeler:

1  adet tavuk göğsü 1  adet domates 1 çay bardağı tel şehriye 5 su bardağı su 1 limon suyu Tuz Karabiber

Tavuklu Şehriye Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tencerede tavuğu su ile haşlayıp küçük küçük parçalara ayırıyoruz. Tavuğu ve şehriyeyi çorbaya ekleyip 10  dk kaynatıyoruz. Domatesi rendeleyip tencereye ekleyip 5  dk pişirip, limon suyu tuz ve karabiber ekleyip kısık ateşte 5  dk pişirip sıcak servis yapıyoruz. Servis Önerisi: Üzerine dereotu veya maydonoz ekleyebilirsiniz.

Yemek Tarifleri Haberleri