Olay, Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde bulunan bir tekstil fabrikasında meydana geldi. 106 işçi yedikleri yemek sonrası bulantı ve kusma şikayetli nedeniyle hastaneye kaldırıldı.
Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösterenfabrikada 300 kişi iftar vaktinde yedikleri tavuk yemeğinden zehirlendi. Bulantı ve kusma şikayeti olan 106 işçi ambulanslarla Osmaniye Devlet Hastanesi başta olmak üzere çevre hastanelere sevk edildi.
Tedavi altına alınan işçilerinden hayati tehlikesi olan bulunmazken fabrikada tedbir amaçlı olarak sağlık ekiplerinin bekletildiği öğrenildi.
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. HASAN ÖZNAVRUZ'DAN İŞÇİLERİN DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, olaya ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplam 106 hastanın bulantı ve kusma şikayetiyle hastanelere getirildiğini ifade eden Özavruz yapılan kontroller sonrasında bulantı ve kusma haricinde hayati tehlike arz eden bir hastanın olmadığını belirtti.
Zehirlenme şikayetiyle gelen hastaların tedavilerinin devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün Organize Saniye Bölgesi’nde bir fabrikada 15.00 ila 23.00 vardiyasında çalışan 300 işçimizde yedikleri yemekten dolayı bulantı, kusma şikayetleri oluşmuştur. Bu nedenle 112 Acil Sağlık Hizmetleri yaklaşık 17 ekiple fabrikaya ulaşmış olup şuana kadar ilimizdeki hastanelere toplam 106 hasta getirilmiştir. Şu anda yapılan kontroller sonrasında bulantı ve kusma haricinde hayati tehlike arz eden bir hastamız yoktur. Yine her türlü tedbiri akmak kaydıyla fabrikada şuan 3 tane ambulans hazır halde bekletilmektedir. Şuan itibari ile Osmaniye’de ki bütün hastanelerimizde nöbetçi ekipler haricinde destek olan ekiplerimizde hastanemize getirilmiş olup hastalarımızı tedavileri devam etmektedir. Her şey kontrolümüz altındadır”