Tel şehriyeli tavuk çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Nasıl Yapılır?

Tel şehriyeli tavuk çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tel şehriyeli tavuk çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Tel şehriyeli tavuk çorbası nasıl hazırlanır, Tel şehriyeli tavuk çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Tel şehriyeli tavuk çorbası için Malzemeler:

1/4 tavuk göğsü 1 çay bardağı tel şehriye 1 orta boy soğan 1  adet havuç Yarım limon 1/2 demet maydanoz 2  adet defne yaprağı Tuz Karabiber Üzeri için ; 1 yemek kaşığı tereyağı

tel şehriyeli tavuk çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tavuğu güzelce yıkayıp sebzeler ile haşlayalım. Yaklaşık 4 su bardağı su ile içine defne yaprağını ve yarım limonun suyunu da ekleyelim. Tavuk eti yumuşayınca içinden alıp tavuğu bir kabın içine didikleyelim. Tencerenin içinde kalan sebzeleri kevgirden geçirip suyunu alalım. İçine 1, 5 su bardağı sıcak su ilave edip didiklediğimiz tavukları, tel şehriyeyi, maydanozu, karabiberi, tuzu atıp tel şehriye yumuşayıncaya kadar pişirelim. Servis yaparken üzerine tereyağını eritip dökelim. Afiyet olsun

Yemek Tarifleri Haberleri