TEOG 3. Nakil İşlemleri Ne Zaman Başlıyor, TEOG Boş Kontenjanları Öğrenme

TEOG 2. nakil sonuçları açıklandı, şimdi sıra 3. nakil işlemlerine çevrildi. TEOG 3. nakil işlemleri ne zaman başlıyor ne zamn bitiyor Tüm sorularınızın cevabını burada bulabilirsiniz.

TEOG 3. nakil işlemleri başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okula gidecek ya da bir üst okula yerleşen öğrenci olacağını varsayarak, boş kontenjan şartı aranmadan tercih yapılmasını sağlıyor. Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde kontenjanlarının neredeyse tümü dolu iken en fazla boş kontenjan ise imam hatip ve meslek liselerinde var. Öğrenciler, üçüncü dönem nakil başvurularını ise 28 Ağustos'ta yapılacak. Sonuçları 6 Eylül'de açıklanacak. TEOG yeni eğitim sistemine göre temel eğitimden orta öğretime geçiş için yapılan sınavın adıdır. Yani, önceden SBS olarak bilinen sınavdır. Okulun boş kontenjanı olmasa da tercih hakkınız olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okula gidecek ya da bir üst okula yerleşen öğrenci olacağını varsayarak, boş kontenjan şartı aranmadan tercih yapılmasını sağlıyor. Yerleştirmeler puan üstünlüğüne göre yapılıyor. 

TEOG NAKİL İŞLEMLERİ NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Bakanlık, nakil işlemlerimde mezun olan 8’inci sınıf öğrencileri için hazırladığı prosedür şu şekilde gerçekleşecek: Öğrencinin YEP puan üstünlüğü baz alınacak ve okul kontenjanların durumuna göre nakil işlemleri yapılacak. Bir öğrenci hiçbir okula yerleşemezse veya da tercih ettiği okullara giremezse ne olacak? Bakanlık, sistemde yer alan bu öğrenci için “açık öğretim lise”ye yerleştirme kararı alacak. Tüm adaylar, TEOG tercih sonuçlarına E-Okul üzerinden erişebilecekler.

TEOG TERCİH SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLECEK?

TEOG yerleştirme sonuçlarını adaylar yerleştirme işlemi sonucunda öğrenim görmeye hak kazandıkları okulları MEB'in internet sitesinden görebilecek. TEOG yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr/ http://oges.meb.gov.tr/ ve https://e-okul.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.Kaynak: TEOG 2. Nakil Sonuçları Açıklandı 

BOŞ KONTENJAN HANGİ OKULLARDA

Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde kontenjanlarının neredeyse tümü dolu iken en fazla boş kontenjan ise imam hatip ve meslek liselerinde var. Örneğin İstanbul Sultanbeyli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 612 kontenjanının 273'ü, Beykoz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 578 kontenjanının 211'i boş. Aynı şekilde İstanbul'da Ahmet Yesevi İmam Hatip Lisesi'nin 510 kontenjanının sadece 64'ü dolarken, 446'sı boş. Buna karşın Atatürk Fen Lisesi'nde 120 kontenjanda tek boş yer var. Galatasaray, İstanbul (Erkek), Kabataş Erkek, Cağaloğlu Anadolu gibi liselerde ise boş kontenjan yok.

BOŞ KONTENJAN ŞARTI YOK

Ancak TEOG nakil tercihlerinizi yaparken seçtiğiniz okullarda boş kontenjan şartı aranmayacak. Okulun boş kontenjanı olmasa da tercih hakkınız olacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) özel okula gidecek ya da bir üst okula yerleşen öğrenci olacağını varsayarak, boş kontenjan şartı aranmadan tercih yapılmasını sağlıyor. Yerleştirmeler puan üstünlüğüne göre yapılıyor. Bir okula yerleştiğinizde kaydınız otomatik olarak bu okula geçiyor, önceki okuldaki kaydınız siliniyor. Eğer bir okula yerleşemezseniz, kayıtlı olduğunuz okulda kalıyorsunuz. Nakillere başvurduğunuz için kaydınızın silinmesi söz konusu değil.

HER DÖNEME 3 OKUL

Her nakil döneminde 3 okul tercih ediliyor. 3 tercihi de doldurmanız şart değil. İsterseniz tek okul da yazabilirsiniz. TEOG nakil başvurularında hazırlanacak tercih listesinin bir ortaokulda onaylatılması gerekiyor. Aksi halde tercih işleminiz geçersiz sayılır.

e OKUL NEDİR NASIL ÇALIŞIR?

Bu sistem sayesinde veliler öğrenciler ile ilgili bir çok veriye ulaşabiliyor. Sınav notları devamsızlık merkezi sınav başarıları ve nakil işlemleri gibi şeyler e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2017 ile yapılabilmekte. e-okul ile bir öğrencinin okula kaydından mezuniyetine kadar olan bütün süreci içinde barındırır. e-okul ile veliler okul tarafından veya öğretmenler tarafından kendilerine yapılan duyurulara ulaşabilir, ders programları derslere giren öğretmenler gibi bilgilere ulaşabilir, sınav tarihleri öğrencinin yaptığı devamsızlıklar gibi şeyler öğrenilebilir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ 2017 GİRİŞ YAPMA

Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğrencilerin ve okul bilgilerinin çok daha etkin ve merkezi bir sistemde yönetimi, girişi ve düzenlemesi gibi işlemleri daha pratik şekilde gerçekleştirebilmeleri sağlanırken E-Okul veli bilgilendirme sistemi ise çocuğunuz ile ilgili olan güncel eğitim bilgilerine pratik şekilde ulaşabilmenize yardımcı oluyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve idareciler tarafından okul ve öğrenci bilgilerinin merkezi bir sistem içerisinde hatasız ve güncel olarak düzenlenebilmesine yardımcı oluyor. Dijital ortamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan

E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi, internet dünyasında bulunan E-Okul internet sayfasında öğretmen ve idareci giriş bölümünden yapılabiliyor.

E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi işlemleri öğretmen ve idarecilere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen 'kullanıcı adı' ve 'şifre' bilgilerini girerek yapılabiliyor. Öğretmen ve idareciler E-Okul yönetim bilgi sistemi ile birlikte idareciler okula dair öğrenci dosyası girişi, düzenlemesi ve güncellemesi, öğrenci fotoğraf girişi ve güncellemesi, nakil kaydı işlemleri, kayıt işlemleri, gelişim raporları, haftalık ders programı hazırlığı ve derslere giren öğretmen bilgisi gibi işlemler gerçekleştiriliyor. E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler ise öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, gelişim raporları ve performans notları gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor

TEOG NEDİR?

TEOG yeni eğitim sistemine göre temel eğitimden orta öğretime geçiş için yapılan sınavın adıdır. Yani, önceden SBS olarak bilinen sınavdır. Gerek eğitim sisteminde, gerek sınav sisteminde yapılan değişiklerin bir sonucudur TEOG. Bu sisteme göre, 6. sınıf, 7. sınıf ve 8. sınıf öğrencileri, 6 farklı dersten sınavlara girecek ve bu 6 dersin 6 sınav sonucunun ortalaması ile orta öğretim eğitimlerine başarı puanlarına göre seçebilecekleri bir okul tercihi yapmaktalar.

Eğitim Haberleri