The Economist dergisi haddini aştı! Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldılar!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, The Economist dergisinin Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan makalelerine tepki gösterdi.

İngiltere merkezli The Economist dergisi, Türkiye'de yapılacak seçimlere değindi. Yazılan makalelerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hedef alındı, muhalefete tavsiyelere yer verildi.

Derginin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan için skandal ifadeler yer aldı. Bunun yanında Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak üzerinden birtakım iddialara yer verilen makaleler olduğu görüldü.

SKANDAL İFADELER TEPKİ ÇEKİYOR

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, yanıldığı zaman ona söyleyemeyecek kadar korkak bir şekilde saray mensuplarına emirler yağdıran geniş bir sarayda oturuyor. Giderek tuhaflaşan inançları hızla kamu politikası haline gelir. Ancak seçmenler, özellikle şehirlerde, geri adım atıyor." ifadeleri kullanıldı.

DEMOKRASİYİ KUSURLU GÖRMÜŞLER

Dergide, Türkiye demokrasisinin kusurlu olduğu belirtilen skandal yazı için, "Kusurlu bir demokrasi, tam gelişmiş bir otokrasiye dönüşebilir. Türkiye, giderek istikrarsızlaşan cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yönetiminde felaketin eşiğinde" ifadeleri yer alıyor.

Dergide yer alan skandal ifadeler sonrası Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, açıklama yaptı. Altun şu ifadeleri kullandı:

“Yine başladılar! The Economist, entelektüel açıdan tembel, sıkıcı ve kasıtlı bir cehalete dayalı Türkiye tasvirini yeniden piyasaya sürdü. Klişe sözler, dezenformasyon ve küstah bir propagandayla kendilerince Türk demokrasisinin sonunu ilan ediyorlar. Ölçüyü aşan manşetler ve provokatif görsellerle oluşturdukları pazarlama teknikleri sözde dergilerini satmalarına yardımcı olabilir. Ancak okuyuculara bunun ucuz propaganda ve dezenformasyona dayalı sahte bir gazetecilik olduğunu hatırlatmalıyız.

Türk halkı demokrasiye, eşitliğe ve özgürlüğe olan bağlılığını defalarca göstermiştir. Siyasi sistemimiz, halkımızın demokrasimizi korumak için kanını akıttığı 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişimi de dahil olmak üzere pek çok musibeti atlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlarımızı darbecilere karşı direnmeye çağırdığında milletimizin bu çağrıya cevabı asırlık bir ders niteliğindeydi. Economist'teki sözde gazeteciler ve editörler, belli ki halkımızın demokrasimiz için verdiği mücadele hakkında düzgün bir gazetecilik yapma zahmetine asla girmemişler. Bu, büyük ölçüde, girdiği her seçimi kazanmış ve demokratik yollarla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza karşı açıklanması güç ve sonu gelmeyen nefretlerinden kaynaklanıyor. Türk halkının Erdoğan'a nasıl ve neden güvendiğini araştırma zahmetine katlanamıyorsanız, sizi kim ciddiye alsın?

Ülkemiz, hararetli tartışmaların gerçekleştiği bir seçim dönemine doğru gidiyor. Ülkemiz gerçek anlamda demokratik siyasete sahiptir. Muhalefet aylardır stratejisini belirlemek için çabalıyor. Çok canlı bir demokrasimiz var ve halkımız siyasi sistemini çok güçlü bir şekilde sahipleniyor. The Economist'in Türkiye'de gerçekte neler olup bittiği hakkında haber yapma zahmetine asla girmeyeceğinden eminim. Sadece okudukları haberlerden şüphe duymayan okuyucuları, derginin hazin durumu hakkında uyarmak istiyorum."

İlk yorum yazan siz olun

Gündem Haberleri