Tijen Karaş, 2016'da gerçekleşen Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimi bildirisini canlı yayında okuyarak herkesin dikkatini çekmişti. Peki Tijen Karaş kimdir? Aslen nereli ve kaç yaşında? Ayrıntılar haberimizde.
TİJEN KARAŞ KİMDİR? ASLEN NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?
Tijen Karaş, (d. 28 Ocak 1975, Ankara), Türk haber sunucusu.
TİJEN KARAŞ'IN HAYATI
Aslen Ankara, Yenimahalleli olan Tijen Karaş, 1975 yılında dünyaya geldi. 3 kardeştir ve ailenin ortanca kızıdır. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Haber dünyasına adım atmadan önce TRT Avrasya kanalında bir program ve Türk Haberler Ajansı'nda "Sanat ve Politika" isimli bir köşe sunmuştur.
TİJEN KARAŞ, ASKERİ DARBE BİLDİRİSİNİ SİLAH ZORUYLA OKUDUĞUNU SÖYLEDİ
TRT Haber'de 2016 yılı Askeri Darbe Bildirisi'ni okumuştur. Karaş daha sonra bildiriyi silah zoru ile okuduğunu ifade etmiştir. Kamuoyu Yurtta Sulh Konseyi'nin varlığından ilk defa TRT ekranlarında Tijen Karaş'ın okuduğu darbe bildirisi ile haberdar olmuştur.
TİJEN KARAŞ 15 TEMMUZ'UN SEMBOL İSMİYDİ
15 Temmuz gecesi TRT'de darbe bildirisini silah zoruyla okuyan Tijen Karaş o dönem oldukça çok konuşulmuştu.
15 TEMMUZ GECESİNİ TRT'DE NE YAŞANMIŞTI?
FETÖ'cü Yarbay Ümit Gençer, Tijen Karaş'a "Tijen Hanım, bildiriyi Genelkurmay sizin okumanızı istiyor" dedi. Darbeciler, "Bana bunu yapmayın" diyen Karaş'ı zorla stüdyoya indirdi. Gençer, aşağı inerken Karaş'ı ikna etmek amacıyla "Sizi tanıyoruz, merak etmeyin. Türkiye daha iyi, daha güzel olacak, bildiriyi okuyun" dedi. Karaş ise komutana, "O işler öyle olmuyor. Herkesin canı çok yanacak" karşılığını verdi. Bu sırada "Bazı yetkilerin genel müdürde olduğunu" söyleyen İlker Taşkın ile tartışan Gençer, elinde bulunan MP5 otomatik tabancanın kurma kolunu çekerek "Buranın Genel Müdürü artık benim" dedi. İlker Taşkın'ı silah zoruyla ana kumandanın bulunduğu binaya götüren darbeciler, burada yayın şefini bularak okunacak bildirinin yayınlanmasını istediler. Darbeciler, yayın şefinin yanında bir sivil ve birkaç asker bıraktıktan sonra yeniden yayın merkezine döndü. Karaş'ın, yazıların çok küçük olduğunu, okumasının mümkün olmadığını söylemesi üzerine darbeciler, kendilerine destek veren sivillerle darbe bildirisini önce bir çalışanın mail adresine oradan da prompter cihazına aktardı.