Tokat Tavası nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Tokat Tavası malzemeleri neler?

Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Tokat Tava yapacak. Gelinlerin yapacağı Tokat Tavası ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 8 Ocak Çarşamba yemek tarifi.

Tokat Tava malzemeleri neler? Gelinim Mutfakta da yarışan gelinlerin bugünkü yemeği belli oldu. Peki hangi gelin çeyrek altını alacak? İşte günün yemeği...

MALZEMELER

  • Bir buçuk kg kuşbaşı kuzu eti
  • 200-250 gram kuyruk yağı
  • 6 adet orta boy patates
  • 300 gram arpacık soğan
  • 3 adet çekirdeksiz patlıcan
  • 4-5 adet sivri biber
  • 2 adet kabak
  • 2 bafl sarmısak
  • 1 su bardağı su
  • 6 adet orta boy domates
  • Tuz, kimyon, pulbiber

YAPILIŞI

Sarımsak ve domates hariç diğer sebzelerin kabuklarını soyup, iri küpler halinde doğrayın. Büyükçe bir dövme bakır tavanın içine sırasıyla patates, arpacık soğan, patlıcan, biber ve kabak yerlefltirin. Yerlefltirme esnasında her sebzenin arasına ayıklanmış sarmısaktan 5-6 diş koyun. Sebzelerin üstüne eti yayın ve üzerine ufak doğranmış kuyruk yağını ilave edin. En üste tuz, kimyon ve pulbiber serpip, suyu gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında et yumuflayana kadar pişirin. Tavayı hafif silkeleyip, üzerine küp doğranmış domatesi yerlefltirin ve 40-45 dakika daha piflirin. Fırından aldıktan sonra şöyle bir karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.

Yemek Tarifleri Haberleri