Bugün sizlerle Topalak çorbası nasıl hazırlanır, Topalak çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Topalak çorbası için Malzemeler:
1 orta boy soğan 250 gr. Kıyma (yağsız) 1 çay bardağı ince bulgur 1 su bardağı nohut (haşlanmış) 1 yumurta akı 1 çorba kaşığı un (tepeleme) 1 çorba kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı Veya margarin (40 gr.) 5-6 su bardağı et suyu veya su 1/4 limon suyu Tuz, karabiber, kimyon
topalak çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu, baharatları, unu, yumurta akını alıp iyice yoğuralım. Elimizi hafifçe ıslatarak bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım. Köfteleri hafifçe un serpilmiş bir tepsiye alalım. Sağa sola sallayarak köftelerin unlanmasını sağlayalım. Tencereye sıvı yağı alalım. Küp doğranmış soğanı ekleyerek pembeleşene dek kavurup salçayı ekleyelim. 1 dk. daha kavurarak suyu ekleyelim. Tuzunu ayarlayalım. Çorba suyu kaynadığında içine haşlayan nohutları ve köfteleri ekleyelim. Çorbayı ağır ateşte köfteler yumuşayana dek üzerine limon suyu gezdirip servis yapalım.