Bu okuyacaklarınız tamamen gerçek. Nazi ölüm kampı kurbanlarının derisinden yapılan korkunç bir İkinci Dünya Savaşı albümü Polonya'da bir antika pazarında satışa çıkarıldı. Albümü satın alan kişi kapaktaki dövmeyi ve insan saçını fark etmesinin ardından Aushwitz Anıt Müzesi'ne başvurdu.
Polonya'da İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilerin işlediği korkunç suçların kanıtı niteliğinde bir fotoğraf albümü antika pazarında satışa çıkarıldı. Söz konusu albümü İkinci Dünya Savaşı'na ilgisi olduğu için satın alan ve ismi açıklanmayan kişi, kapakta dövme ve insan saçına benzer yapıların bulunduğunu fark etti. Aynı zamanda albümün çok kötü kokmasından da rahatsız olduğu için durumdan şüphenelerek Aushwitz Anıt Müzesi'ne başvurdu. Müze uzmanları, albümün kapağını ve bağlayıcılığını analiz etti.
Kapak derisinin Almanya'daki Nazi toplama kampı Buchenwald'da öldürülen bir mahkumdan geldiğini doğrulayan uzmanlar, "Şüphesiz ki bu insanlığa karşı işlenen en büyük suçların kanıtı" açıklamasını yaptı.
Almanya sınırları içerisindeki en büyük toplama kamplarından biri olan Buchenwald Toplama Kampı Haziran 1937 ile Nisan 1945 yılları arasında Weimar yakınlarında Ettersberg'de çalışma kampı olarak işletildi. Hitler'in ilk toplama kampı olarak da bilinen Buchenwald, infazları, deneyleri ve gardiyanlarının ahlaksızlığıyla ün kazandı.
Bunların en ünlülerinden birisi ise, mahkumlar tarafından 'Buchenwald'ın Cadısı' olarak bilinen Ilse Koch. Bu karakter daha sonra Kate Winslet'in oynadığı ödüllü The Reader filminde Nazi kamp muhafızı Hanna Schmitz'in karakterine ilham kaynağı oldu. Kamp komutanı Karl-Otto Koch'un da eşi olan Ilse Koch'un ilginç dövmeli erkek mahkumları öldürdüğü ve derilerinin çeşitli tasarımlarda kullandığı iddia ediliyor.
Koch'un ilgi alanlarını ise çoğunlukla abajurlar, kitaplar, albümler, masa örtüleri ve başparmaklar oluşturuyor. Nazi kamplarında bulunan şahitler, Koch'un doktora tezi için kampta insan derisi toplayan Nazi doktoru Erich Wagner'e yardım ettiğini söylüyor. Wagner'in topladığı 100 garip deriden birçoğu hediyelik eşyaya dönüştürüldü.
Wagner, İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda Amerikan birlikleri tarafından yakalandı. 1958'de yeniden yakalanana kadar takma adla Almanya'da tıp uygulamalarına devam etti. Bir yıl sonra da intihar etti.
Buchenwald mağdurlarının bildirdiklerine göre, insan derisi; kitap ciltleri ve cüzdanlar da dahil olmak üzere günlük eşyaların üretimi için malzeme olarak kabul edildi. Birleşmiş Milletler Savaş Suçları Komisyonu'nun (UNWCC) açıkladığına göre yalnızca 1942 yılının Aralık ayında iki milyon Yahudi katledildi.
1945 tarihli bu sulu boya resimde bir tutsak kendi barakasındaki bir akşam yemeği dağıtımını resmetmiş. Buchewnwald tutsaklarının kendi ürettikleri sanat ürünlerinden SS askerleri tarafından o zaman bulunup yok edilmemiş olanlar bugün Buchenwald Müzesi’nde sergilenen en değerli anılar arasında.
Buchenwald Müzesi’nde sergilenen SS subaylarına ait işkence aletlerinden: Kelepçe, prange ve cop.
SS askerlerinin orijinal işkence aletlerinden biri. Bu ahşap mekanizmanın alt bölümünde tutsakların ayak bileklerinden sabitlendiği iki bölme ve bir masa gibi uzanan üst bölümünde bedenin üstte kalan kısmını sabitlemek için kullanılan kemer dikkat çekiyor.
İçinde üç toplu mezarın bulunduğu dev bir alana yayılan Buchenwald Anıt Alanı (“Gedenkstätte Buchenwald”) içindeki Çan Kulesi ve kamptaki direniş mücadelesi anısına yapılan heykel.