Türk kahvesi nasıl yapılır? Bol köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır?

Yemekten sonra içilen, sabahları mahmurluğu alan, kız isteme törenlerinin vazgeçilmezi Türk kahvesini hemen hemen herkes yapıyor. Ancak bol köpüklü ve istenilen kıvamda yapmayı herkes başaramıyor. Türk kahvesi nasıl yapılır?Türk kahvesi nasıl bol köpüklü

Kız isteme törenleri, bayramlar, aile toplantıları ve arkadaş sohbetlerine eşlik eden türk kahvesi yapmak için birçok püf noktası vardır. Köpüklü türk kahvesi nasıl yapılır?  Türk kahvesi nasıl yapılır?Türk kahvesi nasıl bol köpüklü olur? Türk kahvesinin faydaları nelerdir? sorularının yanıtını sizler için araştırdık...

TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Köpüklü Türk kahvesi içmek gibisi yok. Geleneksel bir içeceğimiz olan köpüklü türk kahvesi nasıl yapılır?
Türk kahvesi, geleneksel lezzetlerimizden biridir. Kız isteme törenleri, bayramlar, aile toplantıları ve arkadaş sohbetlerine eşlik eden türk kahvesi yapmak için birçok püf noktası vardır. Köpüklü türk kahvesi nasıl yapılır? Öncelikle türk kahvesini çekirdek olarak alıp kendinizi çekerseniz çok iyi olur. Ama elektrikli öğütücüler kahveyi çok ince çekemezler. Bir el değirmeni yardımı ile türk kahvesini öğütebilirsiniz. Eğer öğütemiyorsanız kahveniz mutlaka taze çekilmiş olmalıdır.

KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ YAPIMI, KÖPÜKLÜ TÜRK KAHVESİ NASIL YAPILIR?

Kahve iki farklı yöntem ile pişirilir. İlk olarak cezvenin içine kaç kişilik kahve yapacaksanız o kadar fincan su koyun. Her bir fincan için ise bir buçuk çay kaşığı kahve ve bir çay kaşığı şeker koyun. Cezveyi ateşe koymadan önce iyice karıştırın. Pişen kahveye asla kaşık sokulmaz bunu unutmayın. Bu köpüklü türk kahvesi yapmanın sırlarından en önemlisidir. Türk kahvesi iyice göbeklenince kaşık yardımı ile oluşan köpüğü dikkatli bir biçimde fincanlara pay edin. Sonra cezveyi tekrar ateşe koyup iyice kaynatın. Türk kahvesini fincanlara dökün ve servis edin.

Köpüklü türk kahvesi yapmak için ikinci bir yöntem daha vardır. Öncelikle buzdolabında iyice soğumuş bir su ile kahveyi yapmalısınız. Çünkü eğer ılık suyla kahve yaparsanız az köpüklü olur. Cezveye iki çay kaşığı kahve ve bir çay kaşığı şeker koyup kısık ateşte karıştırarak kavurun. Daha sonra üzerine suyu ekleyin ve köpük oluşunca fincanlara pay edin. Kahve iyice kaynayınca fincanlara döküp servis yapın. Türk kahvesini saklamak için ağzı sıkı olan bir kap kullanmalısınız. Kahveyi alıp dökerken asla ıslak ya da nemli bir kaşık kullanmayın. Uzun süre bekleyen ve nemlenmiş kahvelerden iyi bir sonuç alamazsınız. Musluk suyu ile yapılan kahvenin tadı güzel olmaz. Çünkü içindeki klor tadını bozar. Bu yüzden içme suyu kullanmanız daha iyi sonuç verir. Beklemiş olan türk kahvesini tüketmemelisiniz. Çünkü köpüklü türk kahvesi taze içilmesi gereken bir içecektir.

TÜRK KAHVESİNİN YANINDA NE İKRAM EDEBİLİRİM?

Türk kahvesini lokum, çikolata, badem şekeri, meyve şekeri, akide şekeri ya da hurma ile ikram edebilirsiniz. Ayrıca yaş pasta, ekler pasta, tiramisu, cheesecake, şekerpare, baklava, bülbül yuvası, antep sarması gibi tatlılar ile de türk kahvesini ikram edebilirsiniz.

TÜRK KAHVESİNİN FAYDALARI

  •     Türk kahvesi siroz hastalığına iyi gelir.
  •     Türk kahvesi enerji verir.
  •     Türk kahvesi düzenli olarak günde 2 fincan tüketildiğinde kolon, göğüs ve rektal kanserine yakalanma riskini azaltır.
  •     Türk kahvesinin antioksidan özelliğinin olması cildin yaşlanmasını geciktirir, cildi ve bütün vücudu serbest radikallerin neden olduğu hastalıklardan korur.
  •     Kemikleri kuvvetlendirir yalnız yaşlıların aşırı şekilde kullanması kemik sağlığı için zararlıdır
  •     Türk kahvesinin astım hastalığına iyi geldiği söylenmektedir, antioksidan özelliğinden dolayı solunum yolu iltihaplarını giderir, bronşları açar.
  •     Kan basıncını düzenler.
  •     Parkinson başta olmak üzere zihinsel hastalıklara yakalanma riskini azaltır, zihni açar, belleği kuvvetlendirir.
  •     Diyabet hastalığına yakalanma riskini azaltır.
  •     Ağrı kesicilerin etkisini arttırıcı özelliği vardır, bazı uzmanlar ağrı kesicilerin etkisini %30 oranından arttırdığını söylemekteler.
  •     Depresyon, stres ve sinirsel hastalıklara karşı etkilidir, sinirleri yatıştırıcı özelliği vardır.
  •     Türk kahvesi baş ağrılarını giderir.
  •     Günde 2-3 bardak tüketilen Türk kahvesi safra taşını düşürür.
  •     Solunum yollarını açar.
  •     Cilt sağlığını korur.
  •     Karaciğer hastalıklarına ve karaciğer yağlanmasına karşı korur.
  •     Alzheimer hastalığının önüne geçer.
  •     Spordan yarım saat önce içilen Türk kahvesi yağları yakmayı kolaylaştırıyor.
  •     Yüksek tansiyonu önler.
  •     Sindirim sistemini düzenler.
  •     Türk kahvesi insanda girişken ruhu arttırır.
  •     Günde 2 fincan kahve içmek astım tehlikesini azaltır.
  •     Türk kahvesi hafızayı güçlendirir.

TÜRK KAHVESİNİN TELVESİ NEYE İYİ GELİR?

Türk kahvesini içtikten sonra genellikle hemen bardağı yıkarız. Aslında dibinde kalan telvesinin de çok yararlı faydaları vardır;

Kahve telvesi özellikle cilt ve saç sağlığı için faydalıdır. Kahve telvesini hindistan cevizi yağı ile karıştırıp düş aldığınızda cildinizi yumuşatır. Selülitleri giderebilir, bunun için biraz zeytin yağı ile kahve telvesini iyice karıştırın ve yumuşak bir şekilde selülitlere uygulayın 5-10 dakika bekledikten sonra ılık su ile arındırın. Haftada 2-3 kere bu uygulamayı yaptığınızda kahve telvesinin selülit sorununu çözmeye yardımcı olduğunu göreceksiniz.

Saç sağlığını korumak için de kahve telvesi kullanabilirsiniz. Temiz saçlara kahve telvesi uygulayın ve 15-20 dakika bekledikten sonra ılık su ile arındırın. Bu uygulama saçlarınıza sağlıklı bir parlaklık kazandıracaktır.

Kahve telvesi ayrıca ellerdeki ölü hücreleri ve kötü kokuları giderebilir. 4-5 dakika ellerinize yumuşak bir şekilde uygulayın ve ılık su ile arındırın.

Yemek Tarifleri Haberleri