Gelinim Mutfakta'da yeni haftada gelinler Turplu lahana sarması yapacak. Gelinlerin yapacağı Turplu lahana sarması ise çeyrek altını almalarını sağlayacak. İşte 21 Nisan Salı Turplu lahana sarması tarifi.
Turplu lahana sarması
- 8 lahana yaprağı
- İç harcı için
- 100 g arpacık soğan
- 400 g kırmızı turp
- 1 Arnavut biberi
- 100 g ufalanmış ekmek içi
- 5 yemek kaşığı rendelenmiş sert keçi peyniri
- Tuz
Üzeri için
- Sızma zeytinyağı
- Parmesan peyniri
Turplu lahana sarması Nasıl Yapılır
Arpacık soğan, ince doğradığınız turp ve Arnavut biberini zeytinyağında soteleyin. Ekmek içi, keçi peyniri ve tuzunu ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. Lahana yaprağını haşlayıp damarlı kısımlarını hafifçe ezin. Harcı yapraklara paylaştırıp rulo sarın ve bir fırın kabına alın. Üzerlerine zeytinyağı sürüp parmesan peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın