Bugün sizlerle Turşulu Ördek nasıl hazırlanır, Turşulu Ördek yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…
Turşulu Ördek için Malzemeler:
iç pilav için : 1 baş soğan 50 gr tereyağı 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 su bardağı pirinç 1 kahve fincanı badem 1 çorba kaşığı fıstık tuz, karabiber yemek için : iki kilo lahana turşusu (veya lahana) 1 baş soğan 150 gr margarin kırmızı biber 150 gr tereyağ tuz, karabiber
Turşulu Ördek Yemek Tarifi Hazırlanışı:
Önceden hazladığınız iç pilavı ördeğin içine doldurulup dikin.Derince bir tencereye, tereyağ ve margarin koyup, ince doğranmış soğanı hafifçe kavururken, küçük parçalara doğranmış lahana turşularını da ilave edip 15-20 dakika kadar daha kavurun.Ördeği lahanaların ortasına yerleştrin, baharatları ve suyunu ilave edip, 1.5 saat kadar ağır ateşte pişirin.Piştikten sonra bir tepsiye koyup, onbeş dakika fırınladıktan sonra servis yapın.