Tutmaç Çorbası tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tutmaç Çorbası Nasıl Yapılır?

Tutmaç Çorbası nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tutmaç Çorbası Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Tutmaç Çorbası nasıl hazırlanır, Tutmaç Çorbası yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Tutmaç Çorbası için Malzemeler:

250  gr makarna 4 çorba kaşığı süzme yoğurt 1 çorba kaşığı kuru nane 1 çorba kaşığı tereyağ kıyma

Tutmaç Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Süzme yoğurdu biraz su ilavesi ile bulamaç haline getirin. Kaynayan suya makarna kırıkları ve kuru naneyi katın. Makarnalar yumuşayınca bulamaç haldeki yoğurdu kanştırarak ilave edin. Kıymayı yağda kavurun ve üzerine ilave edip servis yapın.

Tutmaç Çorbası 2. tarif

Tutmaç Çorbası için Malzemeler:

250  gr kırık erişte 5 su bardağı tavuk yada et suyu 1 su bardağı yoğurt 1 çay bardağı yeşil mercimek 1 yemek kaşığı tereyağı Nane Tuz

Tutmaç Çorbası Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Tencereye tavuk suyu, tuz ve mercimeği ekleyip orta ateşte kaynatıyoruz içine erişteyi ekleyip yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Erişteler yumuşayınca biraz su ilavesi ile yoğurdu süzme hale getirip çorbaya ekliyoruz kısık ateşe alıp, bir tavada tereyağı ve naneyi kavuruyoruz. Çorbaya ekleyip 10  dk pişirip servis yapıyoruz.

Yemek Tarifleri Haberleri