''Diji@ile - Ailede Dijital Dönüşüm'' projesiyle ''Dijital Dönüşüm Okul Temsilcisi'' olma yönünde hak kazanan öğrencilere Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene .C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu konuşmasında, Tuzla’daki 18 okuldan seçilen lider öğrenciler vasıtasıyla gerçekleştirilecek DijiAile projesinde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken, proje için Belediye Başkanına teşekkürlerini ilettikten sonra teknolojik bağımlılığa karşı nitelikli bireylerin yetiştirilmesinin sağlanacağını söyledi.
''AİLE İÇİ İLETİŞİMİ GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLEYEN BİR PROJE''
Ardından söz alan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ailenin alternatifsiz bir çekirdek yapı olduğunu belirterek, teknolojik buluşların ve gelişmelerin akıllı teknolojileri yaygınlaştırdığını, bunun sonucu olarak “smart family” (akıllı aile) kavramının gündeme gelebileceğini ifade ederek, projenin bugün olduğu kadar gelecek için de önemli olduğunu söyledi.
Dr. Şadi Yazıcı’nın konuşmasında, “internetin hayatımıza girmeye başlamasıyla birlikte alışkanlıklarımız büyük oranda değişiyor. Gün geçtikçe insanlar birbirleriyle tüm iletişimlerini internet üzerinden yapmaya ve gelişmeleri internetten takip etmeye başladılar.
Dijital dönüşümün çok hızlı yaşandığı günümüz dünyasında toplumun en küçük yapı taşı olan ailelerin, bu değişim ve dönüşüme ayak uydurmaları kaçınılmaz bir hal aldı.
Aile eğitildiğinde toplumun da eğitilmiş olacağı gerçeğinden hareketle “Dijital Aile Projesi” hayata geçirildi.
Proje kapsamında, eğitimler aldıktan sonra “ Dijital Dönüşüm Okul Temsilcisi” seçilmiş olan gençlerin kendi okullarında öğrencilere ve ebeveynlere eğitimler vermesi sağlanacak.
Dijital çağın en büyük sorunlarından biri olarak görülen aile içi iletişimi güçlendirmeyi de hedefleyen proje ile, merkezden mahallelere ve tüm okullara kadar inerek sürdürülebilir yaşam boyu dijital aile eğitim faaliyetleri gerçekleştirilecek diyerek proje hakkında bilgi verdi.
Daha sonra kürsüye gelen T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç, DijiAile Projesinin son dersi niteliğinde, siber güvenlik ve yapay zeka konulu bir sunum gerçekleştirdi. Dr. Ali Taha Koç gerçekleştirdiği interaktif sunumda öğrencilere kariyer tavsiyelerinde bulunurken, siber güvenlikte nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair dikkat çekici bilgiler verdi.
Konuşmaların ardından, projeye katılan ve eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikaları verildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç’a, Teknoloji Serüveni müzesinde yer alan ve kendi koleksiyonunda yer alan ilk hesap makinelerinden birini hediye etti. Program sonunda Dr. Ali Taha Koç, sertifikaya hak kazanan öğrencilerle, Ahmet Alireisoğlu ve Dr. Şadi Yazıcı’nın da aralarında bulunduğu protokolün katılımıyla özçekim yaptı.