Tuzlu Kurabiye tarifi, hazırlanışı, malzemeleri | Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

Tuzlu Kurabiye nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir? Tuzlu Kurabiye Tarifi Hazırlanışı ve püf noktaları hakkında bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz?

Bugün sizlerle Tuzlu Kurabiye nasıl hazırlanır, Tuzlu Kurabiye yapılırken hangi malzemeler kullanılır ve tarifi ve yapılışı ile sizlerle birlikteyiz. Şimdiden afiyet olsun…

Tuzlu Kurabiye için Malzemeler:

125 gr margarin, 1 çay bardağı süt, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1  paket kabartma tozu, 2  bardak un, rendelenmiş kaşar peyniri, 1 adet yumurta

Tuzlu Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Margarini eritin. İçine süt, sıvıyağ, kabartma tozu ve un katıp hamur yapın. İnce açıp  çay bardağı yardımıyla şekillendirin. Tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sürün. Kaşar peyniri serpin. 160 derecede ½ saat pişirin. Soğuyunca servis edin.

Tuzlu Kurabiye  2.tarif
Tuzlu Kurabiye için Malzemeler:

1 su bardağı sıvı yağ 1  tatlı kaşığı tuz 1   paket margarin(eritilmeyecek) 1   paket kabartma tozu 1  tatlı kaşığı şeker 2 yumurta 1 su bardağının altından iki parmak limon suyu (üstü su ile doldurulacak) alabildiği kadar un

Tuzlu Kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Sıvı yağı, margarini, limon suyunu, iki yumurtanın beyazını, kabartma tozunu, tuzu, şekeri unla beraber karıştırın kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edin. Hamura istediğiniz şekli verin (yuvarlak,örgü şekli vb...) İki yumurtanın sarısını da üzerine sürün.İsterseniz üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz. Fırında 180  dereceye koyun. Kızarınca çıkarın.

Tuzlu Kurabiye  3.tarif

tuzlu kurabiye için Malzemeler:

2 yumurta. 1 i üstü için. 3 yemek kaşoğı sirke. 1  tatlı kaşığı tuz. 1 tatlı k. mahlep. 2 yemek kaşığı yoğurt. 1 kabartma tozu. 1 çay k. seker. 100  gr.erimiş ve soğumuş margarin. aldığı kadar un.

tuzlu kurabiye Yemek Tarifi Hazırlanışı:

yukarıdakilerin hepsini 1 yumurta hariç .karıstırın güzelce mıncıklayın. istediğiniz şekli verin. o ayırdığınız 1 yumurtanın sarısını üstüne sürün.susam çöretkotu sürün. BAYATLAMIYOR BU KURABİYE. 180  DERECEDE 20  DK.PİŞİRİN.

TUZLU KURABİYE  4.tarif


TUZLU KURABİYE için Malzemeler:

250  gr un 125  gr tereyağ 2 yumurta 1 çorba kaşığı süt 1 çorba kaşığı konyak 1 kahve kaşığı tuz

TUZLU KURABİYE Yemek Tarifi Hazırlanışı:

Unun ortası açılarak yumuşatılmış yağ,hafifçe çırpılmış yumurta akları konur.Sonra tuz,konyak,süt ilave edilir.Hepsi hamur haline getirilir.3 mm kalınlığında açılır,su bardağı ile kesilir.Tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Üzerini çatalla delip fırında pişirilir.

Yemek Tarifleri Haberleri